Recenze: Mládí - další zajímavý kousek od autora Velké nádhery

Recenze: Mládí - další zajímavý kousek od autora Velké nádhery
K nim se připojí mladá hollywoodská hvězda (Paul Dano), Caineova dcera, kterou právě opustil Keitelův syn (Rachel Weiszová) a mnoho divných hotelových hostů. Ti všichni nějakým způsobem narušují idylické rozhovory obou starců o píchání zamlada a prostatě zastara.
recenze-mladi
Nový film Paola Sorrentina má těžko popsatelnou atmosféru, kterou si ovšem přiblížíte velmi snadno, pokud jste viděli jeho film Velká nádhera. Nejzásadnější rozdíly spočívají v tom, že film je v angličtině (tudíž z něj budete více mít, pokud vládnete tímto jazykem) a že má kromě mnoha a mnoha meditativních, pocitových a zcela WTF scén také něco, co se dá nazvat "zápletkou".
Jinak, zcela stejně jako u Velké nádhery, platí, že:
- Mnoho scén je audiovizuálně úžasných.
- Herci jsou bezchybní a nestydí se za full frontaly.
- U mnoha scén není úplně jasné, jestli to je Sorrentino myslí vážně, nebo jako parodii na artfilmy, ale příliš to nevadí, neboť to nenarušuje celkou WTF atmosféru filmu.
         - Vadí ovšem, že některé scény, jejichž záměr je od jejich počátku jasný, jsou zbytečně protahovány na dlouhé minuty téhož.

Trailer:

Mládí
Film je dost dlouhý a v jeho poslední půlhodině je půl tuctu okamžiků, ve kterých by mohl krásně, působivě skončit. Ale neskončí.
A docela by mě zajímalo, jestli byl Caine nalíčený, nebo je v reálu opravdu už tak chatrný a na pokraji smrti...
Když se to všechno sečte, vychází mi, že Mládí je o trošičku lepší film, než Velká nádhera, především proto, že má zajímavější zápletku (respektive, na rozdíl od Velké nádhery v něm existuje nějaká zápletka). Ale pár procent mu musím strhnout za to, jak hodně Velkou nádheru kopíruje.
Hodnocení: 80%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE