US tržby: Animovaná taškařice Adama Sandlera zlomila rekord

US tržby: Animovaná taškařice Adama Sandlera zlomila rekord
Konec září obvykle znamená pro kinaře suché období. Tentokrát to neplatí díky Hotelu Transylvánia 2, který navzdory všem očekáváním otevřel za 47.5 milionů dolarů, což je ten vůbec nejlepší opening, jaký kdy v září americká kina zažila. První díl si dokázal, navzdory rozpačitějším recenzím, udělat velmi dobré jméno u diváků a dvojka popularitu potvrdila. Pro Adama Sandlera, který v posledních letech schytává rány na všech frontách, jde o hotovou spásu. V prvé řadě proto, že recenzenti Hotel Transylvánia 2 nestrhali (zůstal v průměru, což je u rozhodně pokrok) a hlavně vydělává.
Je třeba dodat, že mimo Ameriku to se Sandlerem ještě zdaleka není tak nahnuté, jak by se mohlo zdát. Pixely sice nedosáhly čísel, jaká se od "Krotitelů duchů s postavičkami z videoher" očekávala, film ale pořád vydělal 234 milionů po celém světě, což není pro novou značku vůbec málo.
us-trzby-animovana-taskarice-adama-sandlera-zlomila-rekord
Překvapila i komedie Stážista, debutující na druhém místě, v níž Anne Hathaway zaučuje ve firmě nováčka Roberta De Nira. Zápletka o někom, kdo se snaží protlačit do prostředí, kam "tak úplně nepatří", není ničím nová. Což je cítit i z ohlasů, shodujících se na tom, že Stážista ze zaběhnutých postupů nevybočuje a přináší jen to, co jsem viděli xkrát jinde. Jenže se může opřít o neortodoxní ústřední duo, jemuž to dle všeho šlape a diváci tak za první tři dny promítání nadělili Stážistovi 18 milionů dolarů a druhé místo. Komediální megahit nehrozí, film by ale neměl skončit v červených číslech.
Na třetí místo se propadl Labyrint, který ustupuje poněkud rychleji, než by si studio přálo. Na čtyřku si naopak polepšil Everest. Ten se o víkendu konečně dočkal plnohodnotného nasazení do kin, což vedlo ke 13 milionů. Žádná sláva (mohlo to být klidně dvakrát tolik), celosvětově už má ale film téměř stovečku a to stál 55 mega. Tady se investice rozhodně vrátí.
us-trzby-animovana-taskarice-adama-sandlera-zlomila-rekord-1
Do desítky se dokázali prodrat ještě dva nováčci. Deváté místo nově okupuje kanibalistický horor Eliho Rotha The Green Inferno, jenž je dva roky starý a do kin se dostává až nyní proto, že se na něj původní distributor vykašlal. Nasazení bylo "na půl plynu" (do 1540 kin) a výsledkem je neslavných 3.5 milionů. Desítku si poté urval fantasticky hodnocený thriller Sicario, jemuž naopak pouhých 59 kin stačilo k tomu, aby film vydělal 1.7 milionů dolarů!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.