US tržby: Johnny Depp se konečně vymotal z labyrintu špatných rozhodnutí

US tržby: Johnny Depp se konečně vymotal z labyrintu špatných rozhodnutí
Labyrint: Zkoušky ohněm
Johnny Depp v posledních letech postupně ztrácel důvěru diváků, což se naplno projevilo na tržbách Transcendence (tržby 23 milionů z amerických kin) a Mortdecaie (alarmujících 7 milionů). Oba filmy to navíc dost schytaly v recenzích, což také dvakrát neprospělo. Depp zatraceně potřeboval připomenout své silnější já a to se mu naštěstí o víkendu povedlo. Do kin vstoupila gangsterka Black Mass: Špinavá hra, vysloužila si velmi slušné recenze a výkon samotného Deppa je vynášen přímo do nebes. Konečně!
Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Dexter Darden, Thomas Brodie-Sangster
Labyrint: Zkoušky ohněm
Víkendové tržby se zastavily na 22 milionech, což je pro eRkovou gangsterku za 53 mega velmi slušný výsledek. Bohužel to nestačilo na první místo. Dá se to ale chápat, neboť snímek nastoupil proti fantasy Labyrint: Zkouška ohně a ta měla první místo jisté. Zvládla to na něj za 30 milionů.
Nenápadně otevřelo na pátém místě drama Everest, natočené podle skutečnosti. Snímek se těší solidním recenzím i hvězdnému obsazení (Josh Brolin, Sam Worthington, Jason ClarkeJake Gyllenhaal, Robin Wright, Keira Knightley). Může se proto zdát, že je 7 milionů za první tři dny promítání průšvih. Snímek byl ovšem nasazen do pouhé šestistovky kin. Jinde už navíc slušně vydělává a celosvětově tak má na kontě 36 milionů. Nemělo by být složité pokořit v následujících týdnech rozpočet 55 milionů dolarů.
Jak si vedly ostatní filmy v TOP10, to zjistíte v našem pravidelném žebříčku.