V pátek vypukne další ročník 48 Hour Film Project Praha, časově omezená soutěž pro zapálené filmaře

V pátek vypukne další ročník 48 Hour Film Project Praha, časově omezená soutěž pro zapálené filmaře
48 Hour Film Project se do Prahy vrací již popaté a letos se odehraje 18. – 20. září 2015. Soutěž se stala velkým zdrojem uznání a prosazování nových filmařských talentů v České Republice. Festival 48 Hour Film Project je největší časově omezená tvůrčí filmová soutěž na světě a její účastníci mají za úkol během 48 hodin na základě dané rekvizity, postavy a jedné řádky dialogu natočit krátký film. „Váš film během jednoho víkendu natočíte a o
týden později bude představen dychtivému publiku na plátně Kina Aero, jednoho z nejznámějších kin v Praze,”
říká producentka Petra Ratner. V loňském roce se soutěže zúčastnilo okolo 60 týmů s více než 800 filmaři.
Soutěže se může zúčastnit každý a filmaři se mohou registrovat zde. Soutěž se uskuteční během natáčecího víkendu od 18. – 20. září s„kick off” a „drop off” akcemi v La Loca/Mosaic House a promítáním v Kině Aero 26. září. Po promítání posledního snímku přijde na řadu slavnostní předávání cen. Natočené filmy bude hodnotit porota složená z odborníků z řad filmového průmyslu a známých českých osobností. 

Loňský vítězný snímek 48 Hour Film Projectu Praha:

Co můžete vyhrát?
• hlavní cenou je DSLR kamera CANON7D MARK II 
• dalšími cenami jsou dodávky piva Stella Artois a mobilní výčepní zařízení, které je určeno k profesionálnímu chlazení piva
• novinka od GoPro Hero4 Session 
• voucher na pronájem osvětlovacího balíčku od firmy Panalux
• vítězné filmy odvysílá NOVA CINEMA
• speciální cenu za nejlepší filmovou hudbu předá klub Chapeau Rougeod
• 3 certifikáty do kreativního tržiště od partnera POND 5
• Movie Magic Screenwriter Software 62
• pražský vítěz bude také soutěžit o mezinárodní grand cenu v podobě $5000 a o příležitost být vybrán mezi nejlepší filmy, které budou promítnuty na festivalu v Cannes 2016.
v-patek-vypukne-dalsi-rocnik-48-hour-film-project-praha-casove-omezena-soutez-pro-zapalene-filmare
Letošní Filmapalooza – mezinárodní finále 48 Hour Film Projectu – se bude konat na jaře roku 2016 v Atlantě, Georgia (jeden z hlavních filmařských států s nejvíce produkcemi v USA).
První soutěž 48 Hour Film Projectu se odehrála v roce 2001 ve Washingtonu, D. C. Od úplně prvního projektu se této filmařské události zúčastnilo už přes 300 000 lidí a nyní probíhá každoročně ve více než 120 městech po celém světě. Pražští filmaři se budou moci poměřit s kolegy z tak odlišných míst, jako je Šanghaj, New York, Ho Či Minovo město, Johannesburg, Paříž, Melbourne, Bombaj a mnoho dalších.