36. týden-kinopremiéry: Slupnou Cameronovi Vetřelci své konkurenty jako malinu?

36. týden-kinopremiéry: Slupnou Cameronovi Vetřelci své konkurenty jako malinu?
Ed Skrein
Ambiciózní francouzský producent, scenárista a režisér Luc Besson restartoval akčního Kurýra. V novince Kurýr: Restart (2015) ho už nehraje Jason Statham. Sympatického plešouna nahradil Ed Skrein (Hra o trůny), první díl nové trilogie režíroval Camille Delamarre (Doupě). Jaký je děj filmu? "Bývalý žoldák Frank Martin (Skrein) pracuje jako kurýr zásilek pro poněkud pochybné zákazníky. Plán na víkendový odpočinek bere za své, když je čtyřmi svůdnými ženami najat, aby jim pomohl zorganizovat bankovní loupež století. Odmítnutí není na pořadu víkendu. Frank musí využít veškeré své dovednosti, ale hlavně zkušenosti s rychlou jízdou, aby se pokusil v loupeži předběhnout šéfa neblaze proslulého ruského gangu. Netuší, že je vtažen do nebezpečné hry ďábelských žen, které prahnou po pomstě…"
Jaké ohlasy nejnovější Kurýr má? Nepříliš lichotivé. Na rotten tomatoes dává prozatímních 13 recenzentů mizivých 15 procent. České recenze najdete zde, prozatímní hodnocení je 46 procent. Další filmy s kurýrem se zdají být zbytečné. Chybí charismatický hrdina a celkově to vypadá na únavu materiálu. Prokáže se to i na sledovanosti a tržbách? O ty jde Bessonovi v neposlední řadě.
Zac Efron
Trochu letní zábavy a nezávaznosti do kin vnáší Zac Efron coby DJ v hudební romantice We Are Your Friends. Těšit se můžete na Efronovu hruď, polonahé dívky u bazénu, taneční beaty a příběh vůle a vytrvalosti. Chybět samozřejmě nebude láska, která všem zúčastněným zamotá hlavy a změní plány. Z recenze Františka Fuky: "Film je samozřejmě pohádka, ve které na party chodí pětkrát více děvčat, než chlapců, a všechna děvčata vypadají jako supermodelky nebo hodně drahé prostitutky. Film není nějak výrazně, agresivně nesnesitelný, jen je málo zajímavý a nepotěší ani v tom, v čem by měl bez problémů potěšit, tedy v hudbě."
We Are Your Friends
Takových snímků už v kinech bylo... Ale pro fanynky Efrona a letní nostalgiky povinnost. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 54 procent. Na rotten tomatoes ještě o něco méně, 42 procent.
Rick Springfield, Meryl Streep
A máme tady další film pojednávající o stárnoucích hvězdách, které se snaží napravit to, co jim uteklo mezi mladistvými prsty. Hrdinkou hudebního dramatu Nikdy není pozdě (2015) je kytaristka Ricki (trojnásobná držitelka Oscara Meryl Streep), která reflektuje svůj život v době, kdy byla slavná, nezkušená a pro úspěch udělala celou řadu špatných rozhodnutí. Podaří se jí v rodinném kruhu dojít klidu? Snímek táhne charista Meryl Streep. Na rotten tomatoes dávají recenzenti 61 procent. Tuzemské recenze najdete je zde, prozatím 59 procent.
Mánes na vodě
| Bio Art Production
Milovníci architektury a výtvarného umění by měli zpozornět. Od úterý 2. září se ve vybraných kinech, letních kinech a tzv. alternativních promítárnách hraje středometrážní dokumentární film Mánes na vodě (2015). Herec a režisér Vladimír Škultéty časosběrný snímek natáčel čtyři roky a vypravil se jak do prvorepublikových archivů, tak do období 21. století, kdy se funkcionalistický výstavní prostor Mánes u řeky Vltavy rekonstruoval. Jde o přežitou památku na někdejší slávu výtvarníků a poetistů, kteří vznik budovy iniciovali, nebo je Mánes důležitý i v 21. století? Dozvíte se ve vybraných kinech.
Mune - Strážce měsíce: trailer | Freeman Ent.
Co by to bylo za premiéry, kdyby mezi nimy chyběl animovaný rodinný snímek. Mune - Strážce měsíce (2014) vznikl ve Francii a vypráví o jednom faunovi, který způsobí katastrofu - ohrozí existenci Měsíce a Slunce. Podaří se mu to za přispění svérázných kamarádů napravit? Dozvíte se ode dneška v českých kinech.
Vetřelci
| 1986 20th Century Fox
A na závěr černý "kůň" premiér, obnovená verze Cameronových Vetřelců, kteří se v českých kinech promítají od pondělí 1. do středy 30. září ve vybraných kinech distribuční společnosti Asociace provozovatelů kin. Od premiéry uplynulo téměř 30 let, což ale tomuhle slavnému pokračování na síle a působivosti vůbec nic neubírá. Dokládají to i recenze, které jsou... stoprocentní! Tak co, budou se Vetřelců bát i ostatní filmové novinky?
Vetřelci
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.