Nejlépe placené herečky současnosti (2015)

Nejlépe placené herečky současnosti (2015)
5. Jennifer Aniston
5-nejlepe-placenych-herecek-soucasnosti
Jennifer Aniston již dávno není "jen" Rachel z Přátel. Na rozdíl od svých seriálových kolegů dokázala naplno vstoupit do filmového světa a rok co rok přijde s nějakým tím (většinou komediálním) hitem. Uplynulý rok jí přinesl 16.5 milionů dolarů, za což vděčí hlavně pokračování Šéfové na zabití 2.
4. Bingbing Fan
5-nejlepe-placenych-herecek-soucasnosti-1
Ve světě zatím nepříliš známá herečka (vidět jsme ji mohli jako Blink v X-Men: Budoucí minulost) platí za ohromnou hvězdu v domovské Číně, kde loni lámal rekordy její hit The White Haired Witch of Lunar Kingdom. Hvězda Bingbing Fan rychle stoupá, s 20th Century Fox má podepsanou smlouvu hned na čtyři filmy a čtvrté místo obsadila díky vydělaným 21 milionům.
3. Melissa McCarthy
5-nejlepe-placenych-herecek-soucasnosti-2
Sympaťanda Melissa McCarthy prorazila v roce 2011 hitem Ženy sobě a od té doby pravidelně dokazuje, že s ní komediální žánr musí počítat. Na konci loňského roku ukázala, že zvládne i dramatičtější role (Miluj souseda svého) a letos zabodovala akční komedií Špión, která celosvětově vydělala 236 milionů. Sama McCarthy si pak za posledních 12 měsíců přišla na 23 mega.
2. Scarlett Johansson
5-nejlepe-placenych-herecek-soucasnosti-3
Být součástí Avengers, to se rozhodně finančně vyplatí. Nejen jim ale Scarlett Johansson vděčí za částku 35 milionů dolarů, která jí za posledních 12 měsíců přistála na účtu. má z poslední doby ještě jeden, možná i důležitější hit a to akčňárnu Luca Bessona Lucy. Nenápadný snímek celosvětově vydělal takřka půl miliardy, čímž se ukázalo, že má Johansson star-power, kterou jí mohou závidět i mnozí mužští kolegové. Ostatně, jen za připravovanou adaptaci Ghost in the Shell by měla inkasovat 17.5 milionů.
1. Jennifer Lawrence
5-nejlepe-placenych-herecek-soucasnosti-4
S třemi oscarovými nominacemi, jednou výhrou a nejúspěšnější filmovou sérií s ženou v hlavní roli ve filmografii (všechny díly Hunger Games již celosvětově vydělaly přes dvě miliardy), není žádným překvapením, že je momentálně nejlépe placenou herečkou Hollywoodu Jennifer Lawrence. Ano, vděčí za to především roli Katniss, ale cení si jí i jinde. Například za sci-fi romanci Passengers s Chrisem Prattem dostane 20 milionů + procenta ze zisku. A jak si vedla poslední rok? Záviděníhodných 52 milionů dolarů.