34. týden-kinopremiéry: Špioni, blbka, nezvaný host, rapper a dva malí Raťafáci

34. týden-kinopremiéry: Špioni, blbka, nezvaný host, rapper a dva malí Raťafáci
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Britský režisér, scenárista a příležitostný herec Guy Ritchie si z viktoriánské Anglie Sherlocka Holmese odskočil do éry studené války. Během akční komedie Krycí jméno U.N.C.L.E. vystřídají hrdinové jeho špionážního snímku, který se inspiroval kultovním seriálem, Berlín za slunnou Itálii, Trabanta za motocykl Vespa a tak dále.
Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Nad všemi (CIA, KGB) visí hrozba atomové katastrofy a divák se bude bavit. Retrem, dialogy, výpravou, hudbou, skvělou souhrou amerického "kovboje" s jeho ruským kolegou a odkazem na bondovky z 60. let. Ritchie si stále jede to své. Kdyby to tentokrát bylo o něco kratší a ne tak překombinované, mohlo jít o prvotřídní retro jízdu. Takhle je to "pouze" standardní filmařina od autora, který snad ještě neřekl poslední slovo. Recenze na Rotten Tomatoes udělují 67 procent. Čeští recenzenti prozatím 75.
Camille Cottin
Camille Cottin je Pařížská blbka. Dlužno podotknout, že český distributor sympatické Francouzce paradoxně moc nepřeje. Minimálně pokud se budeme bavit o vhodnosti českého názvu. Komediální snímek pojednává o dívce, která to chce dotáhnout až do Buckinghamského paláce za princem Harrym. A to si pište, že si půjde za svým, a během cesty pošlape nejeden mýtus o současných mladých a ambiciózních ženách. Čeští recenzenti dávají prozatím 72 procent.
Joel Edgerton
Joel Edgerton
Žijete si spokojeně v páru, když tu najednou se po 20 letech objeví váš dávný známý. A patřičně vám připomene to, co jste mu před těmi lety udělali a dočista na to zapomněli. Thriller Dárek napsal, režíroval a hlavní role "přítele" z mládí se ujal Joel Edgerton. Copak asi na jeho "dáreček" řekne filmová žena Jasona Batemana Rebecca Hall? Recenzenti a milovníci čerstvých rajčat dávají tomuto hádankovému thrilleru 93 procent! Čeští recenzenti prozatím 70 procent.
Patrik "Rytmus" Vrbovský
Slovenský dokumentární film RYTMUS sídliskový sen pojednává o 13. komnatě populárního rappera. Není jí sláva, nablýskané bouráky, zlaté řetězy nebo zástupy fanynek, ale hledání vlastní identity a síla postavit se rasismu. Nevěříte, že takový "tvrďák" jako RYTMUS je schopen uronit slzu? Hudební dokument vás přesvědčí a v dnešní době, kdy média a různá uskupení táhnou do války proti uprchlíkům, dodají sílu stát si za svým a neodsuzovat podle barvy pleti či místa původu.
Uuups! Noe zdrhnul...
Je to takový tradiční kolorit, takže se i tento čtvrtek do kin podívá animák pro nejmenší, koprodukční snímek Uuups! Noe zdrhnul... O čem pojednává? "Je konec světa! Blíží se obrovská povodeň, dostatečně velká na vyhubení veškerého života na Zemi. Tvorečci Dejv a jeho syn Finík, dva malí Raťafáci, se dostali na Noemovu archu na poslední chvíli za pomoci Grumpíků Lísky a její dcery Ley. Když však archa odplouvá, Finík a Lea na ní omylem nejsou. Pravé dobrodružství tak pro ně teprve začíná. Při hledání cesty zpátky na archu budou muset společně přemoci nejen lstivé nepřátele, ale také najít nové kamarády a uvědomit si, na čem v životě skutečně záleží."
Že by alternativní čtení z Bible pro nejmenší?Na upoutávku z filmu se podívejte níže.
Uuups! Noe zdrhnul...
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.