US tržby: Víkend ovládli rapeři, agentské retro ostrouhalo

US tržby: Víkend ovládli rapeři, agentské retro ostrouhalo
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Studio Universal má rok, v který pravděpodobně nedoufalo ani v těch nejdivočejších odhadech. Letos vyslalo do kin hned tři megahity - Jurský svět, Rychle a Zběsile 7 a Mimoni. Celokové celosvětové tržby zmíněných filmů přesáhly neskutečné čtyři miliardy dolarů. A aby těch peněz nebylo v pokladně Universalu málo, o víkend zabodoval i jejich hudební životopisný film Straight Outta Compton, který stanul na prvním místě žebříčku s 56 miliony dolary. To je nejen nejlepší srpnový opening pro eRkový film vůbec, ale také největší otvírák pro hiphopový, potažmo hudební životopisný film.
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Navzdory silnému nástupu rapujících legend dokázala pátá Mission: Impossible zažít skromnější propad o 40% a připsala si na druhém místě dalších 17 milionů. Celosvětově má film zatím 373, což není přímo málo, na předchozí díl (694) to ale zatím zdaleka nestačí. Až na trojce debutovala akční komediální pohodovka Krycí jméno U.N.C.L.E.. Přestože si film nevedl v recenzích vůbec zle, diváky nezaujal. Agentské retro se chtělo svézt na letní blockbusterové vlně a nevyšlo to. Vzhledem k tomu, že je původní seriál znám hlavně ve Státech, je otázkou, jestli může snímek vůbec spasit zbytek světa. Alespoň má nyní Guy Ritchie větší motivaci k natočení Sherlocka Holmese 3, který bude - pokud půjde o tržby - sázkou na jistotu.
Recenzenty i diváky hojně zpráskaná nová Fantastická čtyřka se přesunula z dvojky až na čtvrté místo s velkým propadem o 68%. Tahle komiksová sestava hodně rychle zmizí z kin. Vzhledem ke katastrofickým ohlasům je tak vlastně až s podivem, že již celosvětově snímek vydělal 102 milionů. Na zalepení děr to zdaleka stačit nebude, Foxové z tohohle průšvihu ale ještě možná vyjdou lacino. Dvojka je každopádně hodně nepravděpodobná.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.