US tržby: Ant-Man se utkal s Adamem Sandlerem v boji o diváky

US tržby: Ant-Man se utkal s Adamem Sandlerem v boji o diváky
Bojovník
Ne že by malý-velký hrdina ještě něco nevydělal, ale příští víkend mu hodně diváků vezme premiéra Mission: Impossible 5, což je podle prvních ohlasů jeden z nejlepších akčňáků letošního roku. Podobně utrpí i novinka Adama Sandlera Pixely, která chtěla být "Krotitely duchů s hrdiny počítačových her". Trailery vypadaly zábavně, základ je originální, výsledek prý mizerný. A to film režíroval zkušený Chris Columbus (série Harry Potter, Percy Jackson).
Sandlera zkrátka provází smůla. Pravda, 24 milionů dolarů není ten úplně nejhorší otvírák, Pixely ale mohly mít klidně 2x tolik. Ve zbytku světa to navíc také žádná hitparáda není (25 milionů) a Sandler má jediné štěstí, že jeho novinka stála 88 milionů dolarů, což by se vrátit mělo. Pokud si ale studio slibovalo, že vznikne nová úspěšná série, je třeba začít hledat jinde.
Jake Gyllenhaal
Bojovník
Stále táhnou třetí Mimoni. Oblíbení žluťásci celosvětově zdolali tři čtvrtě miliardy. Spokojeni mohou být i tvůrci čtvrté Vykolejené, která již vydělala jen v amerických kinech 2x tolik, co stála. Na pětce naopak smolař, vysportovaný Bojovník Jake Gyllenhaal. Co mělo být syrové a působivé drama, z toho nakonec vyšel pohodlný žánrový kalkul. Není to přímo průšvih, jen nevyužitá šance, čemuž odpovídá i debut za 16 milionů. Přijatelné, ale ne oslnivé.
Poslední novinkou v TOP10 je drama Papírová města, které skončilo šesté. Film se sice mohl opřít o nálepku "adaptace nové knihy autora Hvězdy nám nepřály", i to ale k úspěchu nestačilo. Otvírák za 12 milionů funguje jen proto, že stejnou částku snímek stál. Desítku dále doplňují hity V hlavě a Jurský svět, na devítce drama Mr. Holmes a desátý Terminátor, v Americe už prakticky nevydělávající, stále se ale držící ve zbytku světa, díky čemuž film o víkendu překonal hranici 300 milionů dolarů. Šestka možná opravdu bude.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.