30. týden-kinopremiéry: Skvělá pixarovka, slabší boxer a nová hrdinka Heleny Třeštíkové

30. týden-kinopremiéry: Skvělá pixarovka, slabší boxer a nová hrdinka Heleny Třeštíkové
V hlavě
V hlavě | Pixar/Disney
Studio Disney/Pixar se vrací v nejlepší formě. Psychologický animovaný snímek V hlavě pojednává o emocích jedednáctileté holčičky Riley, která se s rodiči stěhuje, poznává nové prostředí a vypořádává se nejen s ostatními, ale i sama se sebou a svými roztodivnými charakterovými vlastnostmi. Zajímavé téma doplňují zosobněné emoce, kterým tak porozumí i malí diváčci. Ale nejde jen o film pro děti. Na své si přijdou i rodiče, kteří doposud něco podobného měli možnost vidět v závěrečné povídce filmu Woodyho Allena Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat). V hlavě je samozřejmě mládeži přístupno.
V hlavě: trailer | Falcon
Z recenze Františka Fuky: "V hlavě byl velmi ambiciózní projekt, který dopadl velmi dobře. Ale upletl si na sebe trochu bič tím, jak velice je ambiciózní, protože si dokážu představit, že by z něčeho takového mohl být film úžasnější než Věčný svit neposkvrněné mysli. A to, že je z toho "jen" rodinný film s vtípky a poučením, mi přijde jako trochu promarněná příležitost."
České recenze si přečtěte zde. Prozatím velmi vysoké hodnocení - 89 procent!
Bojovník: trailer | Forum Film
Poněkud ale zklamal režisér Antoine Fuqua a jeho Bojovník. Psychologické drama z boxerského ringu od matadora akčního žánru? Moc se nepovedlo. Ve filmu nechybí celá řada hollywoodských klišé (zrada, pomsta, zlý soudce, ztráta majetku, ubrečený zlomený muž). Když dojde na scény z ringu, snímek nabírá na působivosti. Jake Gyllenhaal v hlavní roli se bije o budoucnost sebe i své dcery, z trenérské lavičky ho jistí maestro minimalismu Forest Whitaker, ale jaksi to nestačí. Bojovník postrádá hloubku a s předchozími filmovými klenoty z ringu se prostě nemůže měřit.
Recenze si přečtěte zde, prozatím 58 procent.
Cara Delevingne, Nat Wolff
Filmový distributor nezapomněl ani na teenagery, kteří holdují "obyčejným" příběhům ze života. Papírová města pojednávají o jednom zakřiknutém klukovi Quentinovi, drzé holce Margo ze sousedství a nenápadném sbližování. Dojde na letní romanci, tajemné zmizení milované dívky a Quentinův dobrodružný road trip s kamarády s cílem Margo najít. Jak to všechno dopadne? Dozvíte se v kinech.
Papírová města
Z recenze Františka Fuky: "A když pak dojde k jejich společnému road tripu (společně jedou přes půl USA za Margo), je to velice sympatický příběh o dospívání. Kromě toho jsou ve filmu věci, které v podobných snímcích už jaksi neočekávám, to jest například místy zajímavá kamera nebo zajímavý instrumentální (nepísničkový) soundtrack." To zní po všech těch Hunger Games a dalších dystopiích pro náctileté poměrně dost sympaticky.
Recenze si přečtěte zde. Prozatím 70 procent.
Mallory
Na závěr si představíme nejnovější časosběrný snímek ceněné režisérky Heleny Třeštíkové Mallory. V dokumentu, za který dostala autorka sošku na letošním 50. ročníku MFF Karlovy Vary a převzala ji spolu s Mallory, sleduje vyléčenou narkomanku, která po narození syna skončí s drogami a hledá smysl života v pomoci druhým. Ve snímku je celá řada paradoxů a situací, které dokáže přinést jen život. Bez jakéhokoliv patosu. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 73 procent.
Mallory
Mallory | Tomáš Třeštík
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.