US tržby: Ant-Man skončil první, bude to ale Marvelu stačit?

US tržby: Ant-Man skončil první, bude to ale Marvelu stačit?
Mimoni
Právě Strážci galaxie, jakožto adaptace nijak populárního komiksu, ukázali opravdovou sílu Marvelu a od té doby tak nějak platí, že společnost "umí prodat vše". Ant-Man je vystřízlivěním. Ne, není to průšvih. V recenzích si film vede podobně jako jiné marvelovky a přirozeně "malý hrdina" skončil o premiérovém víkendu na samotné špici. Oslavy jsou ale tentokrát skromnější. Ant-Man totiž otevřel jen za 58 milionů dolarů. Upřímně, žádná pohroma. Dokonce to docela ladí jak se schopností hlavního hrdiny, tak s faktem, že jde o nejlevnější marvelovku vůbec (stála 130 mega). Přesto je to prostě málo, což jde ruku v ruce s celosvětovým účtem, kde je nyní 114 milionů.
Mimoni
Mimoni
Abychom si lépe vysvětlili, proč je to opravdu málo. Druhý Thor a Captain America měly za stejné období nějakých 200 milionů na kontě, Strážci Galaxie si utrhli 160 milionů. Ant-Man je zkrátka nyní v pozici druhé cenové kategorie a je otázkou, jestli tam i zůstane, nebo mu diváci přijdou v následujících týdnech/měsících na chuť a dopřejí mu lepší čísla.
Může za slabší opening mravence někdo jiný z žebříčku? Možná Mimoni. Mají totiž ještě o něco širší cílovku, nemluvě o obrovské popularitě. Druhý víkend sice zažili propad o 56%, to ale pořád stačilo na kulatých 50 mega. Své si urvala i Rková komedie Vykolejená s komediální neřízenou střelou Amy Schumer. Podívaná na téma "monogamie je nesmysl" (minimálně do určitého životního bodu) si kritiky získala a diváci jí dopřáli 30 milionů.
Amy Schumer, Bill Hader
Vykolejená
Ohromnou výdrž předvádí na čtyřce animák V hlavě. Propadá se pomalu a celosvětově je krůček od půl miliardy. Gratulace pixarům, zaslouží si to. Pátý Jurský svět se již propracoval na pozici čtvrtého nejúspěšnějšího filmu všech dob. Šestý Terminátor naopak pořád zaostává. Tři týdny po premiéře má z kin po celém světě 277 milionů dolarů. Ano, nejsou to drobné, jenže tenhle pokus o oživení známé série vyšel studio minimálně na 200 míčů. S takovou by i půlmiliardové tržby byly málo. Jestli dojde na šestku, bude to zázrak.
Jediným dalším nováčkem, který se do TOP10 prodral, je na chvostu Mr. Holmes, vyprávějící o podzimu života slavného detektiva (ve filmu je mu 93 let!). Drama s Ianem McKellenem v hlavní roli bylo nasazeno do omezené distribuce (363 kin) a i tak si dokázalo přijít na 2.5 milionu dolarů.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.