CZ tržby: Mimoni svedli boj s Ant-Manem, Terminátorem a Tatumem bez kalhot

CZ tržby: Mimoni svedli boj s Ant-Manem, Terminátorem a Tatumem bez kalhot
Mimoni
Mimoni
Mimoni
Žluté peklo opadlo, ale Mimoni jsou stále v čele žebříčku. Zájem o animované raubíře klesl o 40 procent na aktuálních 32.463 diváků a tržby 4.5 milionu korun. Po necelém měsíci, co jsou Mimoni v českých kinech, je zhlédlo přes 555 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili přes 77 milionů korun. Vážný kandidát na komerčně nejúspěšnější film v českých kinech za rok 2015. Jak to vezmou fanynky pana Greye?
Ant-Man
Ant-Man
Mraveneček Ant-Man se o premiérovém víkendu vyšplhal na druhé místo. Nejmenší komiksový hrdina s nadpřirozenou silou byl vyslán do 65 kin. Přišlo se na něj podívat 25.890 diváků, kteří za lístky zaplatili 3.85 milionu korun. Co se komerčního dopadu týče, jde o slabšího ze superúspěšných komiksových hrdinů.
Poměrně přehlíženým filmem je i třetí Terminator Genisys, tedy sci-fi thriller, který měl nadchnout nostalgiky i mladé vyznavače akčních podívaných. Nedopadlo to ale nijak slavně. Arnold a spol nalákali o druhém víkendu do kin 12.505 fanoušků. Ti za vstupenky utratili necelé 2 miliony korun. Filmu se příliš nedaří ani v USA. Na co se producenti vrhnou příště?
Matt Bomer, Kevin Nash, Channing Tatum, Joe Manganiello
Bez kalhot XXL
S větším počtem diváků než Terminátor a nižšími tržbami vstoupil do českých kin komediální striptýz pro dámy Bez kalhot XXL (2015). Naolejovaní muži s bronzovou patinou nalákali do kin 14.333 divaček a diváků. Tržby dosáhly 1.89 milionu korun. Zřejmě i proto, že se Terminátor představil v dražším IMAXu, nakonec o prsa Channing Tatuma v rámci tržeb nad hudební komedií zvítězil.
Alena Mihulová, Bolek Polívka
Alena Mihulová a Boleslav Polívka ve filmu Domácí péče (2015) | A-Company CZ
Páté místo žebříčku patří nekorektní komedii Méďa 2 (11.117 diváků, tržby 1.54 milionů korun). Nejlépe vydělávajícím českým snímkem je novinka Domácí péče (2015). Recenzenti film pojednávající o ženě s rakovinou a jejím svérázném manželovi ohodnotili velmi pozitivně. A diváci o něj projevili zájem. 11.026 platících za vstupenky utratilo 1.44 milionu korun. Oproti Mimoňům a dalším snímkům z vrcholu žebříčku to není bůhví jak dobré číslo, ale na nenápadný český film, který je uváděn v době, kdy se do kina moc nechodí, solidí výsledek.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.