Do kina za neopakovatelným zážitkem. V září se rozduní The Wall.

Do kina za neopakovatelným zážitkem. V září se rozduní The Wall.
Roger Waters The Wall
| Aerofilms
Dokumentární snímek Roger Waters the Wall (2014) byl sestříhán z filmového materiálu, zachycujícího Watersovo stejnojmenné celosvětové koncertní turné z let 2010 až 2013. Zakládající člen zaniklé skupiny Pink Floyd se vrátil ke svému životnímu opusu magnum – rockové opeře The Wall (1982), přičemž z ní pro koncertní účely vytvořil mamutí audiovizuální show. Ta potvrzuje fenomenální úspěch a nesmrtelné hudební nápady alba a odkazuje i na tehdejší koncertní verzi, k níž v současnosti přibyly obrazové a zvukové vymoženosti 21. století. Zářijový přímý přenos nabídne díky Aerofilms v České republice téměř šedesátka kin, v Praze vedle žižkovského Aera například kino Raditén a některé multiplexy.
Film Roger Waters the Wall měl světovou premiéru na loňském filmovém festivalu v Torontu. Zachycuje elektrizující atmosféru Watersova tříletého koncertního turné (při němž navštívil v srpnu 2013 také pražskou O2 Arenu) v působivé směsici hudby, road movie, bombastických koncertních show na dvou kontinentech a pohledů do zákulisí opatřených komentáři samotného Waterse. Protiválečné poselství i osobní traumata s válkou spojená, která kdysi zakomponoval právě do textů i hudby k The Wall, rezonují s nadčasovou platností i tváří v tvář současnému světu.
Roger Waters The Wall
Roger Waters a slavná pochodující kladiva v představení The Wall. | Aerofilms
„Přímý přenos v jediném dni na plátnech stovek světových kin, to je obrovská příležitost, jak filmem zapečetit protiválečnou vzpomínku na všechny milované, naše i těch dalších, padlých, žijících i ještě nenarozených,“ vypichuje hlavní smysl zdokumentovaného turné Roger Waters.
Přímý přenos mimořádného dokumentu, na jehož konci budou Roger Waters společně s bubeníkem Nickem Masonem odpovídat přímo na kameru na zaslané otázky fanoušků z celého světa, tak nebude jen vzpomínkou na někdejší a dohasínající hudební titány, kteří i na stará kolena kráčejí po koncertních pódiích.
Roger Waters The Wall
Roger Waters the Wall
29. září od 20:00 ve vybraných kinech ČR