US tržby: Terminátor i Magic Mike se nijak extra nepředvedly

US tržby: Terminátor i Magic Mike se nijak extra nepředvedly
Bez kalhot XXL
Že v případě Terminator Genisys nepůjde o žádnou hitparádu, to naznačovaly již kritiky recenzentů, kteří snímek svými známkami posadili i za Salvation a udělali z pětky nejhůře hodnocený díl série. Diváci sice zpravidla bývají tvrdohlaví, pokud jde o hanobení jejich oblíbenců, současně jsou ale ostražití (nikdo nechce vidět své milované postavy v opravdu blbých filmech). Dojela na to Smrtonosná past 5, která měla tak hrozné ohlasy, že se o "jisté šestce" přestalo úplně mluvit. Stejný osud možná potká i Terminátora.
Poslední díl si jako startovné uložil do kasy mizivých 27 milionů. Pravda, hrálo se od středy, takže do neděle nastřádal celkem 42. I tak je to ale bída. Salvation zvládl před šesti lety za stejnou dobu milionů 65. A i tak film nakonec dost nevydělal. Genisys ale možná ve zbytku světa spasí fakt, že se Arnold vrátil do hlavní role. Mimo USA již snímek vydělal dalších 85 míčů. To celkem dělá za první víkend 127 milionů. A s tím už se dá pracovat. Je otázkou, jak rychle robotům dojde dech. Původní plány studia, že se budou další dva díly Terminátora natáčet současně, ale nejspíš berou za své.
Matt Bomer, Kevin Nash, Channing Tatum, Joe Manganiello
Bez kalhot XXL
Nijak nezaválelo ani pokračování Bez kalhot XXL. Jednička před třemi lety otvírala za 39 milionů, dvojka má 12 od pátku, respektive 27 od středy. Žádný důvod k oslavám. Na podobné vlně nezájmu se veze i Méďa 2 (těm pokračováním se letos nějak nedaří). O druhém víkendu ztratil 67% tržeb, propadl se na páté místo a připsal si o pár set tisíc míň, než druhé Kalhoty. Na domácím kontě má momentálně 58 milionů dolarů a bude rád, když se vyškrábe někam na 80. Což je v porovnání s 218 miliony, které v Americe vydělala jednička, výsměch a s největší pravděpodobností konec série.
Měl to být díky nováčkům silný víkend, nakonec ho táhly hity minulých týdnů. U Terminátora je to škoda hlavně pro samotnou značku, která by mohla přinést ještě hodně zajímavých příběhů. První dva díly patří do zlatého fondu a trojka, jakkoli některými fanoušky odmítaná, dokázala na odkaz Jamese Camerona důstojně (ač hodně humorně) navázat. Od té doby to jde jenom z kopce. Teď je to na fanoušcích, jestli tržbami sérii dopřejí šanci na nápravu.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.