Jan Hřebejk dokončuje krimi seriál Místo zločinu Plzeň

Jan Hřebejk dokončuje krimi seriál Místo zločinu Plzeň
Martin Stránský, Jan Hřebejk a Vladimír Polívka během příprav na natáčení. | Česká televize
„Kriminálka je zábavný žánr, který ale nesmí postrádat tajemství nebo napětí. Hlavně jsem se snažil, aby se na ty příběhy dalo koukat opakovaně, a divák, kterého zaujaly napoprvé třeba příběhem, si v nich mohl najít něco i napodruhé,“ říká o Místě zločinu Plzeň režisér Jan Hřebejk.
Martin Stránský
Herec a dabér Martin Stránský. | Česká televize
„Každý ten případ je odlišný, jednou je vrahem sadista, jindy se objeví stíny dávné minulosti, nebo se nacházejí další a další podezřelí. Máme tam městské i vesnické případy a všechna roční období. Chtěl jsem, aby to bylo pestré a proměnlivé,“ doplňuje Hřebejk, který se již před Místem zločinu Plzeň coby režisér podílel na vzniku dvou televizních seriálů - pro HBO natočil třináctidílnou vztahovou sérii Až po uši (2014) a Česká televize loni vysílala jeho mini-sérii Případ pro exorcistu (2015).
Kromě Martina Stránského, Jana Zadražila a Lukáše Vaculíka diváci v Místě zločinu Plzeň uvidí také vyšetřovatele v podání Vladimíra Kratiny, Bereniky Kohoutové a Vladimíra Polívky. Role soudní lékařky se pak zhostila Bára Kodetová, kromě ní se pak v seriálu objeví i Jitka Čvančarová.
Barbora Kodetová
Barbora Kodetová při natáčení. | Česká televize
Kriminální seriály v produkci České televize Vraždy v kruhu (2014) ani Případ pro exorcistu laťku žánru nezvedly. Podaří se to Místu zločinu Plzeň, který by se do televize mohl dostat ještě letos? Nebo si budou muset diváci počkat na druhou řadu kultovních Případů 1. oddělení?