Paranormal Activity 5 bude posledním dílem série (+ první trailer)

Paranormal Activity 5 bude posledním dílem série (+ první trailer)
Na druhý díl jsme si museli počkat tři roky a úspěch byl zopakován. Tvůrci sice tentokrát potřebovali krapet vyšší rozpočet (3 miliony), pořád šlo ale o extrémně výhodnou investici. Trojka, která přišel do kin o rok později, byla dokonce nejúspěšnější z celé série - vydělala 207 milionů celosvětově. A pak se Aktivity trochu zajedly. Ale to už tak bývá, když začnete chrlit pokračování s pouhým ročním odstupem (série Saw o tom ví své). Čtyřka přišla do kin v roce 2012 a v zámoří vydělala polovinu toho, co předchozí díly. Ve zbytku světa si stále vedla slušně, bylo ale jasné, že jde série pomalu ke dnu.
To se potvrdilo s loňským spin-offem Paranormal Activity: Prokletí, který vydělal v amerických kinech pouhých 32 milionů. Pravda, vzhledem k nízkému rozpočtu (5 milionů) a dalším 58 míčům ze zbytku světa bylo studio stále v plusu. Jednou ale pověstné štěstíčko dojde a nejlépe se pádu předejde oznámením finální části (protože tu si fanoušci v kinech ujít nenechají). Producent série Jason Blum proto na adresu Paranormal Activity 5 uvedl: "Je to tu, finále. Chceme, aby to fanoušci věděli, než film přijde do kin. Nebudeme dál ze značky těžit. Tím si udrží série pozici kultu jedné generace, v konkrétním čase a opravdu jedinečným způsobem".
Je nicméně otázkou, jaké problémy natáčení posledního dílu provázely. Roční odstup byl pětkou narušen, do kin měla přijít loni a ani to nevyšlo. Že by nějaké dramatické přetáčky, které celý film zdražily? Těžko říct.
Do českých kin by měl dorazit pátý díl paranormální hororové série již 29. října letošního roku. Níže se můžete podívat na nový trailer.
Paranormal Activity: The Ghost Dimension