US tržby: Nepřekonatelný Jurský svět a Pixar vracející se na vrchol

US tržby: Nepřekonatelný Jurský svět a Pixar vracející se na vrchol
S tím byl minimálně o víkendu v amerických kinech konec. Do sálu vtrhla nová pixarovka V hlavě, která se může pochlubit nadšenými ohlasy a opravdu nápaditou zápletkou o emocích žijících v naší hlavě a majících podobu roztomilých tvorů. Snímek sice nepokořil Jurský svět, to ale vůbec nevadí. V hlavě totiž vydělalo 91 milionů dolarů, což je druhý nejlepší start studia (lépe si vedlo jen Toy Story 3) a navíc jde o rekord, pokud jde o debut filmu, který není sequel ani nevychází ze slavné značky (doposud 1. místo držel Avatar od Jamese Camerona, který v roce 2009 vydělal 77 milionů).
Jurský svět byl nepřekvapivě znovu první a opět si vedl fenomenálně, i když to tentokrát na rekord nestačilo. Snímek utržil 102 milionů dolarů, tedy o milion méně, než co se o druhém víkendu povedlo Avengerům (Marvel si tak udržel alespoň nějaké prvenství). V celkových číslech si ale s hrdiny vytř... nechá je dalece za sebou, neboť již nyní dinosaurům celosvětově schází pouhých 19 milionů k překonání jedné miliardy. Slušný běh za deset dní.
Kolik Jurský svět vydělá celkově, to se těžko odhaduje. Do kin se blíží Mimoni a Ted 2, přičemž oba filmy mají své věrné fanoušky a nepochybně si něco z koláče návštěvnosti ukrojí pro sebe. Třetí místo patří výborně hodnocené, ale obřími hity poněkud zastíněné komedii Špión. Na čtyřce odpočívá překvapivě dobře vydělávající přírodní katastrofa San Andreas (414 milionů celosvětově). Na pátém místě poslední nováček v TOP10, komediální krimi drama Dope. Veskrze chválený snímek o dospívání neměl v tvrdé konkurenci šanci, takže si z dvou tisíc kin odnesl jen 6 milionů.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.