Na "led" vyjede loutkový Jaromír Jágr. Vznikne celovečerák o úspěchu v Naganu.

Na "led" vyjede loutkový Jaromír Jágr. Vznikne celovečerák o úspěchu v Naganu.
Scénář snímku Nagano - zrození hrdinů připravuje Petr Kolečko. Režírovat bude převážně reklamní tvůrce Pavel Sadílek. Do projektu se coby koproducent zapojí Radko Janoušek, výrobní ředitel TV Prima.
Kdo ale čeká autentický dokument, ten bude zklamán. Vidět je to ostatně již z první upoutávky, které dominuje Jaromír Jágr, desítky puků a nezbedná hokejka. Slavný křídelní útočník si není moc podobný, je pořádně napuchlý, animace obličeje je prazvláštní a celé video působí tak trochu jako smutná parodie na jednu kariéru. Na druhou stranu, na své si přijdou ti, kteří běsnění kolem sportu neberou vážně a dělají si z "hokejek" spíš legraci.
Nagano - zrození hrdinů
Doufejme, že celek bude dávat smysl. Tvůrci na to mají přes 2 a půl roku. A ke komediálnímu žánru dodávájí v prvním oficiálním textu: "Nagano - zrození hrdinů je strhujícím příběhem, který s humorem a nadsázkou vypráví o trnité cestě českých hokejistů za vysněným olympijským zlatem. Ale náš příběh není jen o samotném hokeji, ale i o velkém snu jednoho malého chlapce, který na chvíli zapomněl, kým skutečně je."
Film získal záštitu Českého olympijského výboru a Českého svazu ledního hokeje. Do kin by měl vstoupit v únoru 2018, tedy 20 let od slavného vítězství.
Nagano - zrození hrdinů
Z příprav na teaser.