Deset filmových detailů, které jste nejspíš minuly

Deset filmových detailů, které jste nejspíš minuly
Pulp Fiction: Historky z podsvětí - Hry na stole
Scénu s předávkovanou Miou má do sítnice vpálený celý filmový svět. Všimli jste si ale někdy, jaké deskové hry jsou v záběru na stole, zatímco je Mia oživována? Jmenují se poměrně výmluvně - Operace a Hra života.
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-1
Shrek - Drsný konec medvědů
Možná si matně vybavíte, že byla v prvním Shrekovi medvědí rodinka, která se dostala do zajetí. Na konci filmu jsou pak jen otec se synem. Proč? Inu, Shrek všeobecně proslul tím, že se nebál obrátit pohádky naruby tím nejčernějším humorem. Tipuji, že tenhle drsný fórek jste ale nezaznamenali.
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-2
Já, mé druhé já a Irena - Podezřelé ovoce
Že mají bratři Farrellyovi (Něco na té Mary je, Blbý a blbější) rádi úchylný humor, o tom nemůže být sporu. Ale dát hrdinovi do hotelového pokoje meloun s velmi podezřelým otvorem, to už vyžaduje hodně zvrhlou mysl!
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-3
Labyrint - Tvář Davida Bowieho je všude
Tvůrci klasické fantasy se pravděpodobně při natáčení trochu nudili a tak si řekli "proč nenamontovat Bowieho tvář do různých záběrů". Najdete ji?
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-4
Prometheus - Weyland-Yutani si svůj majetek chrání
Android David je majetkem Wayland-Yutani a i když to na první pohled nemusí být patrné, je na něm i logo společnosti - konkrétně na prstě.
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-5
Insidious - Stará známá tvář
Horor Insidious je dílem režiséra Jamese Wana, který se mimo jiné podílel na sérii Saw (a to jako režisér, scenárista i producent). A čípak tvář se nám to vloudila v Insidious na tabuli? (Pokud se nechytáte, klikněte pro nápovědu)
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-6
21 Jump Street - Klasicky absurdní komentář
V prvním díle komediální série Jump Street řeší Schmidt a Jenko případ nebezpečné drogy, která zabila studenta. Nebožák těsně před svým předávkováním nahodil na internet video, v němž účinky drogy ukazuje. Pod videem samozřejmě nechybí komentáře a hned první opravdu stojí za to. Jeho autor správně poznamenává, že "U tohohle nemůže masturbovat".
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-7
Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy - Návštěvníci z daleka
Když se Indy propadne k hadům, ani si chudák neuvědomí, že součástí hieroglyfů jsou i návštěvnící z předaleké galaxie - R2-D2 a C-3PO!
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-8
Star Trek - Fanouškův odkaz
Režisér J.J. Abrams, který bývá označován za nového Spielberga, miluje Star Wars. Ironií osudu se stalo, že prvně režíroval nový Star Trek (až poté se konečně dostal i k režii vysněných Star Wars). A to by bylo, aby svou lásku ke světu George Lucase nevyjádřil ve Star Treku alespoň nějakou narážkou.
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-9
Tron - Herní sabotér
Co nejlepšího můžete dát na schéma bitevního pole v počítači? Pac-Mana!
10-filmovych-detailu-ktere-jste-bezpochyby-minuli-10