US tržby: Prodloužený víkend neladil ambiciózní Zemi zítřka

US tržby: Prodloužený víkend neladil ambiciózní Zemi zítřka
Poltergeist
S podobným týmem se dá čarovat. Nenápadná kampaň ale dávala tušit, že něco nebude úplně košer. Ok, není to přímo kolosální průšvih, na film, který stál téměř dvě stě milionů dolarů a rovnou mu postavili atrakci v Disneylandu, toho ale výsledek moc nenabízí. Kritiky jsou v rovině lehkého (nad)průměru (české i zahraniční) a Země zítřka si tak navzdory velkým ambicím odnáší premiérových 32 milionů a 41 mega z prodlouženého víkendu. Pro podobný projekt žádný velký důvod k oslavám a pokud nebudou u Disneyho na značku hodně tlačit, možná zůstane jen u zaprášené atrakce v zábavním parku a plánovaná fantasy série zmizí v propadlišti filmových dějin.
Poltergeist
Poltergeist
Neslavně dopadl i remake hororové klasiky Poltergeist, přestože ho napsal držitel Pulitzerovy ceny David Lindsay-Abaire. Výsledkem je další naprosto zbytečná předělávka, v tomhle případě startující na pátém místě za 22, respektive 24 milionů. Tím novinky v TOP10 končí. O druhé a třetí místo se popraly muzikál Ladíme 2 a progresivní akčňák Šílený Max: Zběsilá cesta. Pořád vedou zpívající teenageři, rozdíl je ale den ode dne menší. Maxe navíc ženou doslova extaticky nadšené ohlasy, takže by mu měl dech vydržet o něco déle. Nejdůležitější je, že již nyní má na kontě 219 milionů dolarů. Vypadalo to na horký brambor sezóny a nakonec je z toho úspěšná jízda.
Charlize Theron, Tom Hardy
Šílený Max: Zběsilá cesta
Na bramborové pozici se tentokrát uvelebili Avengers, kteří vydělávají velké peníze, na jedničku se ale nechytají (a chytat ani nebudou, boom je tentokrát menší). První týmovku hrdinů by naopak rádo pokořilo Rychle a zběsile 7, které je tentokrát sedmé. Na kontě má 1,499 miliardy a do zdolání prvních Avengers filmu chybí 19 mega. Desítku dále doplňují nenápadné, ale vytrvalé drama The Age of Adaline (40 milionů), komediální trapasy Divoká dvojka a Policajt ze sámošky 2 a kostýmovka Daleko od hlučícího davu.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.