21. týden-kinopremiéry: Síly změří George Clooney, Ondřej Vetchý a Poltergeist

21. týden-kinopremiéry: Síly změří George Clooney, Ondřej Vetchý a Poltergeist
Zosobňuje Ondřej Vetchý povedenou českou parodii na Jamese Bonda? Možná by si to tvůrci komedie Život je život moc přáli, ale tady jednoznačně přestřelili. Vetchý ztvárnil v novince Milana Cieslara otce tří dcer, který před problémy utíká do hrdinských vizí a na exotická místa plná Bond girls. Za ženu má Simonu Stašovou, s kterou už to taky dvakrát neklape, dcery mají trable s nápadníky a těhotenstvím. Na což roztržitý Vetchý prostě nestačí.
Pozornost rozhodně budí scénář filmu, kde nechybí epizoda, během níž musí Vetchý na přání papeže zneškodnit Sperminátora, který má nejrychlejší spermie na světě a chce zamořit svět svými dětmi... Inu, život. Všechny recenze filmu si přečtěte zde. Prozatím 41 procent.
Hugh Laurie, George Clooney
Hugh Laurie a George Clooney ve fantasy snímku Země zítřka.
Brad Bird je režisér, který ještě nešlápl vedle. Autor Úžasňákových (2004) nebo Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) přináší fantasy pro teenagery Země zítřka (2015). Vědecko fantastický snímek se nese na vlně pozitivní vize budoucnosti, stál téměř 200 milionů dolarů a pod svá křídla jej vzala společnost Walt Disney Pictures. O čem snímek pojednává? Někdejší dětský génius Frank, který je znechucen rozčarováním nad okolním světem, a chytrá, optimistická teenagerka Casey, překypující vědeckou zvědavostí, se vydávají na nebezpečnou pouť ve snaze odhalit tajemství záhadného místa, ukrývajícího se kdesi v čase i prostoru, které je známé pouze jako "Země zítřka". Klaďase tu hraje George Clooney a záporáka Hugh "Doctor House" Laurie.
Brad Bird, George Clooney, Hugh Laurie
Co na to recenzenti? "V Zemi zítřka se herci snaží, triky jsou kvalitní, výprava je drahá, akční scény jsou správně akční, ale celé to téměř vůbec nedrží pohromadě...," píše František Fuka.Rozhodně to ale bude přínosnější než většina distopických filmů pro mladé. Všechny recenze si přečtěte zde. Prozatím 58 procent.
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Poltergeist
Poltergeist
A teď se bu-bu-bu-bu-budete bát! Do kin totiž míří remake hororové klasiky Poltergeist (2015). Kdybyste třeba nevěděli, pak vězte, že "Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera."
Poltergeist
Sam Raimi tenhle remake produkoval, od uvedení originálu uplynulo 33 let. Sázka na jistotu, chtělo by se říct, ale ona většina těch kultovek vznikla jaksi mimichodem, shodou okolností. Koho navíc v roce 2015 překvapí horor, odehrávající se v domě, ve kterém straší? Slibné je nicméně herecké obsazení - Sam Rockwell, Jared Harris. Na rottentomatoes.com nový Poltergeist obdržel 47 procent.
Axel Stein
| CinemArt
Němci servírují další komedii, s níž by rádi konkurovali americkým popcornovým filmům. Snímek Den blbec vypráví o jednom bankovním lupiči a jednom rukojmí na bláznivé cestě za svobodou. Což už tady nejednou bylo. Němci ale dokáží překvapit. V roli únosce se představí německá hvězda Moritz Bleibtreu. Recenze si můžete přečíst zde. Prozatím 60 procent. Upoutávku k filmu si přehrajte zde.
Hurá na fotbal
Do kin dále můžete vyrazit na koprodukční animák Hurá na fotbal.  Co všechno se přihodí přeborníkovi ve stolním fotbálku? To vám ve fantasticko-dobrodružném filmu přiblíží tvůrci ze Španělska, USA, Argentiny a Indie. Uvidíme, jak si tenhle nenápadný film povede v českých kinech. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 50 procent.
Stále spolu
Z dokumentárního snímku Stále spolu. | Aerofilms
A na závěr vám představíme český dokumentární film přibližující život jedné svérázné rodiny. Snímek Stále spolu pojednává o manželích Petrovi a Simoně, kteří se rozhodli stáhnout od civilizace do jedné maringotky, kde spolu se svými devíti dětmi žijí a provozují jakýsi sociální experiment. Rodina žije bez jakýchkoliv technologických výdobytků - tedy i bez vody. Hlavou je otec, který s rázností vikinského náčelníka rozhoduje o veškerém chodu tohoto, dalo by se říci, malého společenství. Chcete se dozvědět více? Recenze si přečtěte zde. Prozatím 64 procent.
Stále spolu
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.