Shanghai Dawn: Jackie Chan se vrací ke své nejlepší hollywoodské sérii

Shanghai Dawn: Jackie Chan se vrací ke své nejlepší hollywoodské sérii
Výjimkou je šanghajská série, v níž se napřed nejrychlejší ruce východu (Jackie Chan) střetli s nejukecanější hubou západu (Owen Wilson) na westernové půdě (Tenkrát na východě), aby poté sehraná dvojka řádila v Londýně (Rytíři ze Šanghaje), kde mimo jiné potkala Jacka Rozparovače. 
V Rytířích ze Šanghaje navíc konečně dostal Chan volnou ruku při tvoření akčních scén a byl z toho nejlepší hollywoodský film jeho kariéry.
Pokud už si ho náhodou nevybavujete (od jeho natočení přeci jen stihlo utéct 14 let), dáme si malou ochutnávku v podobě excelentního boje na tržišti, kde je pravděpodobně nejlepší citace muzikálu Zpívání v dešti všech dob.
Jak už to tak někdy paradoxně bývá, neměla šanghajské série nijak velké tržby (jen pro příklad - Rytíři ze Šanghaje vydělali celosvětově mizivých 88 milionů dolarů, kdežto nepříliš povedená Křižovatka smrti 3 jich měla 258).
Navzdory tomu někoho osvítilo a dal zelenou třetímu dílu! Ponese název Shanghai Dawn, obě hlavní hvězdy se vrátí a snímek natočí Jared Hess (Napoleon Dynamit, Zilionáři). Datum premiéry zatím film nemá.
Víte že...
... se velká část Rytířů ze Šanghaje natáčela v České republice? Filmaři se mimo jiné podívali na zámek Hluboká nad Vltavou, Palackého náměstí a Palackého most v Praze nebo chrám Sv. Barbory v Kutné Hoře.