Straight Outta Compton - film ve stylu GTA

Straight Outta Compton - film ve stylu GTA
Film mapuje velký vzestup hip-hopové skupiny N.W.A. a její bouřlivou kariéru. Členové Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, Arabian Prince, DJ Yella a Mc Ren prorazili v roce 1988 albem Straight Outta Compton, které definovalo subžánr Gangsta rap a stalo se dvakrát platinovým (prodaly se ho dva milióny kusů). Albem skupina získala mnoho fanoušků, ale také pobouřila širokou veřejnost. Díky otevřeným textům o policejní brutalitě a rasové nenávisti, zvláště v písni Fuck tha Police, měli členové N.W.A. problémy s FBI.
Neil Brown Jr., Jason Mitchell, O'Shea Jackson, Corey Hawkins, Aldis Hodge
Straight Outta Compton | Universal Pictures
Od filmu nečekejte jen hudební dobrodružství začínajících raperů, ale spíš pořádný akční nářez s ratingem R a příběh jejich bouřlivého života. Podle traileru film nápadně připomíná PC hru GTA. Spousta povedených aut, lowriderů s hydraulikou, nebezpečné ulice, války gangů, zběsilá akce, policie vyzbrojená jak obušky, tak i tanky a hlavní hrdinové, černoši z ghetta, protloukající se tímto šíleným světem řízeným vlastními pravidly. Filmu dodává na věrohodnosti, že se na jeho produkci podílí právě čelenové kapely Ice Cube a Dr. Dre, kteří na natáčení osobně dohlíželi.

Trailer k filmu

Rapeří z Comptonu
Při volbě herců byl kladen důraz především na jejich podobnost skutečným členům kapely. Ice Cuba hraje jeho syn O'Shea Jackson, který jako by mu z oka vypadl. Režisér F. Gary Gray má s akčními filmy řadu zkušeností. Stojí například za snímky Loupež po italsku (2003) a Ctihodný občan (2009) . Zajímavostí je, že v minulosti natáčel i se skutečnými členy kapely N.W.A. - a to s Ice Cubem film Pátek (1995) a s Dr. Dre film Vabank (1996).
V USA má Straight Outta Compton premiéru 14. srpna. Kdy ho uvidíme v České republice, ještě není jasné.