CZ tržby: Prvenství pro Avengers: Age of Ultron. Druhý nejlepší start letošního roku.

CZ tržby: Prvenství pro Avengers: Age of Ultron. Druhý nejlepší start letošního roku.
Avengers: Age of Ultron
Na Avengers: Age of Ultron přišlo do 84 kin 131.580 diváků, kteří za lístky zaplatili přes 20 milionů korun. Což je po prvním-rekordním víkendu Padesáti odstínů šedi (254.385 diváků, tržby přes 36 milionů korun) druhý nejlepší start v rámci tuzemských kinotržeb letošního roku. Marvelovští hrdinové v jednom filmu táhnou diváky nehledě na národnost. A jak se stalo v poslední době pravidlem, vyvrcholení série bude dávkováno v intencích marketingové rozvahy - čekají nás rovnou dva "závěrečné" díly s oblíbenými komiksovými hrdiny v hlavních rolích.
Ovečka Shaun ve filmu
Ovečka Shaun ve filmu
Jeden miluje 3D triky, jiný se uchýlí k roztomilé a působivé loutkové animaci. Dokládá to druhé místo žebříčku, na kterém skončila s velikánským odstupem Ovečka Shaun ve filmu (2015). Specifický humor beze slov si nenechalo ujít 9.988 diváků. Za vstupenky zaplatili 1.23 milionu korun. Ovečka podává spolehlivý výkon již pátý víkend v řadě. Tvůrci belgického Aardmana na sebe mohou být pyšní. Jejich práce dává smysl a signalizuje, že náročná loutková tvorba má své nezastupitelné místo i v kinematografii 21. století.
Konečně doma
Fialoví mimozemšťané na Zemi a jedna holčička jsou hlavními hrdiny animáku Konečně doma.
O jednu pozici si pohoršil animák Konečně doma (2015), který vypráví příběh o fialových mimozemšťanech, kteří uspořádají invazi na planetu Zemi. Do novinku studia DreamWorks vyrazilo do 45 kin 6.919 diváků. V pokladnách nechali necelý milion korun.
Čtvrteční sci-fi novinka Ex Machina skončila čtvrtá (6.368 diváků, tržby 843 tisíc korun) a nejnovější díl série Rychle a zběsile 7 až pátý (5.806 diváků, tržby 832 tisíc korun). Z českých filmů se v žebříčku Top20 nejvýše umístila komedie Vybíjená (2015). Na "partičkáře" se do 25 kin vydalo 1.709 diváků. Za lístky zaplatili 239 tisíc korun. Za necelých 8 týdnů od nasazení snímek zhlédlo přes 170 tisíc lidí. Tržby prozatím přesáhly 23 milionů korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.