CZ tržby: Rychle a zběsile 7 jede na tempomat a je stále první

CZ tržby: Rychle a zběsile 7 jede na tempomat a je stále první
Rychle a zběsile 7. Může být osmička ještě rychlejší a zběsilejší?
Poslední dubnový víkend se nesl ve znamení aprílového počasí. V sobotu vybídlo Slunce k všemožným výletům do přírody. V neděli se ale pro změnu rozpršelo a když se přidala akce multikinařů "Levná neděle", nedopadlo to ve výsledku s návštěvností tak zle.
Rychle a zběsile 7
Rychle a zběsile 7. Může být osmička ještě rychlejší a zběsilejší?
Prvenství uhájili šoféři a šoférky z filmu Rychle a zběsile 7. Snímek, který je po předminulém víkendu sedmý nejvýdělečnější (a ještě si může polepšit, aktuálně je pátý nejvýdělečnější), vidělo o tomto víkendu v 52 českých kinech 33.612 diváků. Za vstupenky zaplatili 2.7 milionu korun. Celkově (za necelé 4 týdny) film utržil přes 36 milionů korun a vidělo jej téměř 280 tisíc diváků. Nikoho proto nepřekvapí, že osmý díl má již datum premiéry.
Konečně doma
Animák Konečně doma si o jednu příčku polešil, je druhý.
Akce "Levná neděle" zvedla zájem o řadu starších snímků, filmy pro děti a rodiče to nicméně trochu překvapivě nebyly. Přesto došlo na druhém místě žebříčku k výměně stráží. Animák o invazi mimozemských tvorů na planetu Zemi Konečně doma povyskočil z třetí na druhou příčku. Na novinku studia DreamWorks se vydalo 17.399 diváků. Za lístky nechali v pokladnách 1.3 milionu korun.
Skoro o třetinu si naopak pohoršil loutkový snímek studia Aardman Ovečka Shaun ve filmu. Vypečené příběhy beze slov si nenechalo ujít 15.686 vyznavačů loutkové animace. V kasách kin nechali 1.16 milionu korun.
Nová verze klasické Popelky (2015) se drží na čtvrté příčce (12.064 diváků, tržby 835 tisíc korun). Liam Neeson v hlavní roli Nočního běžce (2015) je stále na pátém místě (9.174 diváků, tržby 711 tisíc korun).
Ondřej Sokol
Nejúspěšnější tuzemský snímek - retrokomedie Vybíjená Petra Nikolaeva. | če
Diváci téměř úplně ignorovali čtvrteční premiéry - do Top20 se nedostal ani jeden z trojice snímků Rudá mašina (2014), S tváří anděla (2014), 1001 gramů (2014). Z českých snímků se nejlépe umístila hořká komedie Vybíjená (6. místo, 8.333 diváků, tržby 647 tisíc korun).
Jamie Dornan
Padesát odstínů šedi
Renesanci zájmu o celých 77 procent zaznamenala další tuzemská záležitost, drama Kobry a užovky (14. místo, 3.276 diváků, tržby 236 tisíc korun). Dvacítku nejnavštěvovanějších uzavírá erotika Padesát odstínů šedi (2015). Ve 34 kinech film zhlédlo 1.760 diváků. Za lístky zaplatili 124 tisíc korun. Ze všech titulů jsou nicméně "odstíny" stále nejúspěšnější - mají na kontě 527 tisíc diváků a tržby v hodnotě 75 milionů korun. Jak to ovlivní Avengers: Age of Ultron (2015), kteří vstupují do kin tento čtvrtek? Ve světě se čeká minimálně prolomení miliardy. Tak se nechme překvapit, kolik je u nás vyznavačů komiksového žánru, kteří si Marvelovku nenechají ujít.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.