Ryan Gosling se objeví v pokračování Blade Runnera

Ryan Gosling se objeví v pokračování Blade Runnera
Rutger Hauer a slavná scéna s deštěm z původního Blade Runnera. | Warner Bros.
Gosling, který nedávno coby režisér debutoval neo-noir fantasy snímkem Lost River (2015), je známý hlavně postavami záhadných a stoických drsňáků. Ukázkově to předvedl ve filmech Drive (2011), Gangster Squad (2012) nebo Jen Bůh odpouští (2013). Do kyberpunkového prostředí Blade Runnera tedy rozhodně zapadne, stačí mu dát dlouhý kabát. Koho bude Ryan v pokračování kultovního Blade Runnera hrát? To se zatím drží pod pokličkou, ostatně jako téměř všechny informace o filmu.
Ale můžeme hádat. Gosling rozhodně nebude mít nějakou vedlejší roli. Jako jedna z hlavních může stát na obou stranách zákona Los Angeles budoucnosti. Mohl by být novým Blade Runnerem, mladým, nezkušeným parťákem Ricka Deckarda (opět Harrison Ford), kterému starý detektiv musí ukázat, jak se věci opravdu mají.
Blade Runner
Rutger Hauer a slavná scéna s deštěm z původního Blade Runnera. | Warner Bros.
Nebo může být padouch. Ať už by byl replikant nebo ne, Gosling rozhodně umí být děsivý. V původním filmu z roku 1982 znamenal replikant Roy Batty pro herce Rutgera Hauera životní roli. Jeho z velké části improvizovaný monolog „slz v dešti“ je jedním z nejslavnějších filmových momentů vůbec, takže ani na druhé straně zákona by se Ryan Gosling neztratil.
Ale zatím můžeme bohužel jen spekulovat. Blade Runner 2 nemá datum premiéry, natáčet by se mělo začít v létě 2016. Nové zprávy tedy budou přibývat velice pomalu.