US tržby: Studio Dreamworks je konečně doma

US tržby: Studio Dreamworks je konečně doma
Rezistence obsadila druhou příčku aktuálního žebříčku CZ tržeb.
První skončila kreslená komedie Konečně doma, v níž vesmírní Buvové vesele kolonizují naši planetu. Snímek utržil za první tři dny promítání solidních 52 milionů dolarů, což z něj dělá jeden z úspěšnějších animáků posledních let. Ironií je, že předchozí práce Dreamworksu - Tučňáci z Madagaskaru - měla lepší ohlasy, zázemí ve slavné sérii a přesto na ní studio prodělalo. Konečně doma se zaplatí a zadělá minimálně na jeden další díl.
Slušně se uvedla i novinka Willa Ferrella Zocelovací kůra, která za svůj úspěch pravděpodobně vděčí kontroverzním vtipům (a nejspíš i tomu, že "toho černého" hraje Kevin Hart, jenž je aktuálně ve Státech velmi populární). 33 milionů je pro Ferrella nejlepší otvírák od pět let staré komedie Benga v záloze. Snímek stál navíc jen 40 milionů, takže se s přehledem zaplatí několikrát a při troše štěstí tím vyšlape cestičku pro dalšího Zprávaře.
Kevin Hart, Will Ferrell
| Warner Bros.
Velmi slušný maraton běží na třetím místě Rezistence. 179 milionů dolarů celosvětově po 10 dnech, to je rozhodně příslib komerčně rostoucí série. Popelka na čtyřce trochu zaostává. Ne, pokud jde o Rezistenci, ale v rámci hraných předělávek z Disneyho portfolia. Celosvětová třetina miliardy je slušný výsledek pro rodinný film, tuhle cifru ale zdolala Alenka jen ve Státech a i Zloba měla za stejné období podstatně lepší výsledky. U Disneyho ale vešet hlavu nemusí. Poměrně střízlivý rozpočet (95 milionů) se zaplatí.
Do desítky se probral ještě jeden nováček a to fantasticky hodnocený horor Neutečeš. Snímek se již nějakou dobu hraje, teprve ale až o víkendu se dočkal širšího nasazení do 1,218 kin. Z těch si odnesl necelé 4 miliony. Žádný zázrak, uvidíme, co s tím udělají následující týdny. Jak si vedly další filmy v žebříčku, to se dočtete v našem pravidelném výpisu z US tržeb.