13. týden-kinopremiéry: Život je boj a doma je doma

13. týden-kinopremiéry: Život je boj a doma je doma
Z aktuálně probíhajícího Febiofestu míří do klasické kinodistribuce dvě novinky. Tou první je válečné drama herce Russella Crowea Cesta naděje, které je též jeho režijním debutem.
Isabel Lucas, Jai Courtney, Olga Kurylenko, Russell Crowe
Ve filmu z konce 1. světové války si Crowe zahrál australského farmáře, který hledá své tři syny uprostřed turecké válečné vřavy. Útočiště najde u hoteliérky (Olga Kurylenko). Zajímá vás, jestli Crowe své tři filmové syny najde? A jaký je vůbec režisér? Dozvíte se v kině. Všechny recenze Cesty naděje si můžete přečíst zde. Známka je na 58 procentech.
Město 44
Druhým snímkem, který již nabídl Febiofest, je válečné drama pro změnu z 2. světové války. Film Město 44 pojednává o takzvaném Varšavském povstání, během kterého se Polské hnutí odporu rozhodlo zahájit ozbrojené povstání proti nacistickým okupantům. Příběh o odvaze, mládí a lásce je plný krve, hollywoodsky laděných efektů a současných kinematografických postupů.
Józef Pawlowski, Zofia Wichłacz
Z recenze Františka Fuky: "Velkolepost je doháněna především zpomalenými záběry, kterých je místy opravdu až moc, a epickou hudbou, která je místy až příliš epická. A když už jsem myslel, že mě nemůže nic překvapit, přišla soulož ústřední dvojice, extrémně zpomalená, s prostřihy na přestřelku v kanalizaci, to vše za doprovodu dubstepu! Smutné je, že při vší té podívané jsem se nedozvěděl prakticky nic o Varšavském povstání." Že by snaha Poláků mít za každou cenu svůj velký válečný film? Všechny recenze Města 44 si přečtěte zde. Prozatím 58 procent.
Konečně doma
Co se stane když na planetu Zemi dorazí fialoví mimozemšťani Buvuové a rozhodnou se vyčlenit lidem jediný kontinent - Austrálii? To se dozvíte v animáku Konečně doma. Jeho hrdinkou je holčička Tipy, která jako jediná mezi "fialáky" zůstane a hodlá najít své rodiče. Do toho jeden z Buvuů přivolá na planetu Zemi obávané Gordy a... Pokud chcete vědět více, vyrazte do kina. Mohla by to být celkem povedená akční podívaná pro děti a rodiče. Recenze filmu Konečně doma si přečtěte zde. Prozatím 52 procent.
Lovci a oběti
A na závěr jeden nízkorozpočtový český film, který se zaměřuje na téma rostoucího zadlužování tuzemských domácností, mladé lidi v kritické situaci, vymahačské gangy a světlo na konci tunelu. V hlavní roli Martin Kraus. Dále hrají Marek Vašut nebo Tomáš Hanák. Všechny recenze Lovců a obětí najdete zde. Prozatím 51 procent.
Seznam všech březnových premiér najdete ZDE.