Je to oficiální: Agenti Mulder a Scullyová budou znovu řešit Akta X!

Je to oficiální: Agenti Mulder a Scullyová budou znovu řešit Akta X!
Těšit se proto můžeme na agenty FBI Muldera a Scullyovou v podání Davida Duchovnyho a Gillian Anderson. Natáčet by se mělo již letos v létě, což znamená, že stanice nechce zbytečně otálet. Má to svůj důvod už kvůli vytíženosti hlavních hvězd. Duchovnymu sice skončil seriál Californication, okamžitě ale přesedlal do nové show NBC Aquarius, v níž bude jako polda v utajení sledovat Charlese Mansona a jeho rodina (premiéra v televizi letos v květnu). Anderson se zase střídavě věnuje seriálům The Fall a Hannibal. Není se proto čemu divit, že se Akta X vrátí v pouhých šesti dílech. Na něco většího pravděpodobně nemají herci ve svém kalendáři čas.
Neméně důležité je, že se na nové řadě bude podílet i tvůrce seriálu Chris Carter, který stojí za celým světem Akt X. Datum premiéry mini-série (vzhledem k počtu dílů nejde o regulérní sezónu) zatím nebylo oznámeno.
Seriál Akta X (1993 - 2002) slavil svého času v televizích ohromný úspěch, po celém světě spustil mánii ohledně zkoumání paranormálních jevů a vedl i k dvěma celovečerním filmům a jednomu seriálovému spin-offu.
Víte že...
... původně měla agentku Scullyovou hrát Pamela Anderson? Tvůrci hledali nějakou blonďatou sexbombu, která by přitáhla diváky k televizním obrazovkám. Naštěstí od záměru upustili a nakonec dali roli Gillian.