CZ tržby: Partičkáři z Vybíjené si poradili s Ghoulem

CZ tržby: Partičkáři z Vybíjené si poradili s Ghoulem
Herci z Vybíjené mohou slavit. Nejen, že ovládli žebříček CZ tržeb, ale postarali se i o dosavadní rekord v rámci premiérového víkendu u českého snímku.
Na nejnovější film natočený podle knižní předlohy spisovatele Michala Viewegha Vybíjená vyrazilo o premiérovém víkendu 57.250 diváků. Za lístky utratili 8.15 milionů korun. Tah obsadit do hořké komedie kamarády "partičkáře" Michala Suchánka, Richarda Genzera a Ondřeje Sokola se vyplatil. Angažmá naší slavné modelky a příležitostné herečky Simony Krainové rovněž neskončilo vyautováním.
Ondřej Sokol
Nejúspěšnější tuzemský snímek - retrokomedie Vybíjená Petra Nikolaeva. | če
Navíc se tvůrci snímku mohou pyšnit jedním malým vítězstvím - v rámci premiérových tržeb českých filmů drží v letošním roce prvenství. Čísla dosavadní primadony, snímku Babovřesky 3 (2015), totiž překonali o více než 3 tisíce diváků v rámci návštěvnosti. V tržbách byli lepší o necelých 700 tisíc korun.
Ghoul
Ghoul
Velká senzace předchozího víkendu, found footage Petra Jákla Ghoul, se musela před Vybíjenou sklonit. Hororově laděný film z prostředí ukrajinské vesnice, kde řádil nechvalně známý kanibal, zaznamenal pokles zájmu o 32 procent. Na snímek se o třetím víkendu od nasazení do kin vypravilo 14.905 diváků, kteří za něj zaplatili 2.25 milionů korun.
Chladnější a deštivější víkend přál zájmu o dětské snímky. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (2015) zaznamenal v rámci návštěvnosti více diváků než Ghoul. Na bláznivou podívanou vyrazilo 17.234 návštěvníků. Tržby dosáhly 2.19 milionů korun. SpongeBob zaznamenal oproti předchozímu víkendu téměř 50 procentní vzestup. Kdo by to do tohodle nenápadného, i když bizarního a vyzývavého, snímku řekl?
Asterix: Sídliště bohů
Asterix: Sídliště bohů na čtvrtém místě žebříčku CZ tržeb.
Čtvrté místo obsadil animovaný Asterix: Sídliště bohů (2014). Slavní Galové si tentokrát museli vystačit s virtuálními postavičkami a to jim zajistilo následující přízeň tuzemského publika - 16.281 fanoušků zaplatilo za film 2.15 milionů korun. Na páté příčce skončilo válečné drama Americký sniper (2014) režiséra Clinta Eastwooda. Věhlas režiséra se nesetkalo s bůhví jakým úspěchem. Že by diváky odradilo téma? Oscarový snímek zhlédlo 2.742 diváků, kteří za film zaplatili 1.82 milionu korun.
Chappie
Chappie, který tak trochu připomíná "Johnnyho Pětku" z filmu Číslo 5 žije, obsadil šestou příčku žebříčku CZ tržeb.
Akční sci-fi snímek Chappie (2015) utržil za premiérový víkend 1.68 milionu korun, když na něj přišlo 12.093 fanoušků žánru a režiséra Neilla Blomkampa . Až na sedmé místo z třetího spadlo Padesát odstínů šedi (návštěvnost 9.952 diváků, tržby 1.45 milionu korun). Za necelých pět týdnů snímek vidělo přes 500 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali přes 72 milionů korun. Přestože zájem o erotickou romanci upadl de facto hned týden od nasazení do kin, čísla jsou to velmi solidní.
Olivia Wilde
Svůdná Olivia Wilde v roli démonem zmítané dívky dvakrát neoslnila.
Tak trochu překvapivé je až 11. místo pro premiérový horor Vzkříšení démona (návštěvnost 5.810 diváků, tržby 796 tisíc korun). S úspěchem Ghoula a poměrně disciplinovanou základnou fanoušků bych čekal víc. Na druhou stranu, recenze Vzkříšení démona nepatří k nejlepším. A milovníci hororů jsou poměrně vybíraví. Po každém dalším žánrovém kousku automaticky neskočí.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.