Perličky ze světa filmu, které jsou neuvěřitelné, ale pravdivé

Perličky ze světa filmu, které jsou neuvěřitelné, ale pravdivé
Velký Gatsby | Warner Bros.
Arnold Schwarzenegger má na kontě Zlatý glóbus pro Nováčka roku (za komedii Zůstaň hladový z roku 1976). Na dalšího, v kategorii Nejlepší herec v komedii/muzikálu, byl nominován za Juniora (1994). ZA JUNIORA!!!
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri
Junior | Universal Pictures
Kultovní horor Osvícení ceněného Stanleyho Kubricka byl v roce 1981 nominován na dvě Zlaté maliny. A to včetně kategorie Nejhorší režie!
Osvícení
Osvícení | Warner Bros.
Steven Seagal zlomil zápěstí Seanu Connerymu! Kdo čeká divokou historku o pouliční rvačce, toho nicméně musíme zklamat. K nešťastnému incidentu došlo při natáčení bondovky Nikdy neříkej nikdy (1983), u níž (tehdy ještě neznámý) Seagal dělal Connerymu osobního instruktora bojových umění.
Erika Eleniak, Steven Seagal
Steven Seagal | copyright © 1992 Warner Bros. Pictures
Herec Kiefer Sutherland, jehož zná svět hlavně jako Jacka Bauera, má dvojče/sestru, která vypadá úplně stejně jako on! Akorát má navíc rtěnku.
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-3
Kiefer a Rachel Sutherlandovi | Instagram
NASA má komedii A tak jsem si vzal řeznici (1993), v níž hraje Mike Myers hlavní roli, na jedné ze svých vesmírných stanic... těžko říct proč.
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-4
A tak jsem si vzal řeznici | TriStar Pictures
Po Oscarovi touží všichni a přitom stojí jen 400 dollarů (cca 10 tisíc korun).
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-5
Oscar | Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Studio 20th Century Fox velmi dlouho zkoušelo natočit Zorra ve vesmíru.
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-6
Zorro: Generation Z | BKN International
Jediný herec, jemuž se povedlo do roku 2020 vyhrát Oscara za roli ve filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina, byl Christoph Waltz. Ironií osudu je, že se mu to povedlo hned 2x (obojí vedlejší role a to za hit Hanebný pancharty a Nespoutaného Djanga). Letos tuhle neuvěřitelnou "smůlu" konečně prolomil Brad Pitt Oscarem za hlavní roli v Tenkrát v Hollywoodu.
Hanebný pancharti (2009)
Hanebný pancharti (2009) | The Weinstein Company
Mila Kunis devět let chodila s Macaulay Culkinem. Vzhledem k vývoji jejich kariér se dá snadno předpokládat, že Mila rozchod zvládla výrazně lépe.
Sám doma
Sám doma | 20th Century Fox
Umělecký režisér Terrence Malick (Tenká červená linie, Strom života) je ohromný fanoušek komedie Zoolander, pravidelně si ji pouští a rád z ní mezi přáteli cituje hlášky. Ben Stiller dokonce jednou poslal Malickovi k narozeninám speciální videopozdrav, kde byl jako Zoolander oblečený.
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-9
Zoolander | Paramount Network
Pamatujete na scénu z Vetřelce: Vzkříšení, v níž Ripleyová stojí zády k basketbalovému koši, hodí za hlavu míč a trefí se přímo do něj? Tak vážení, nešlo o žádný počítačový trik. Sigourney Weaver se skutečně trefila.
Psycho v roce 1960 šokovalo diváky nejen krvavou scénou ve sprše a znázorněným oidipovským komplexem, ale také detailním pohledem na splachující se záchod! To se do té doby nikdo neodvážil ve filmu zobrazit. Proč? Podle tehdejších cenzorů byl pohled na záchod prostě nechutný.
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-10
Psycho | Paramount Network
Tvář hororové ikony Michaela Myerse je ve skutečnosti maskou kapitána Jamese Kirka, kterou filmaři nechali trochu roztát a natřeli ji na bílo! Důvod? Produkce měla při natáčení Halloween - Předvečer všech svatých (1978) k dispozici opravdu velmi malý rozpočet a bylo proto jednodušší pořídit masku Kirka za necelé 2 dolary, než nechat vyrobit na zakázku něco vlastního.
20-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri-11
Halloween / Star Trek | MGM
Anthony Hopkins získal za Mlčení jehňátek Oscara v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli a to je přitom ve filmu pouhých 16 minut!
15-filmovych-faktu-kterym-se-obtizne-veri
Mlčení jehňátek | 1991 Orion Pictures Corporation
Pamatujete ještě na herečku jménem Bridget Fonda? Hrála například v hitech Jackie Brownová nebo Polibek draka. Tak Bridget se nám v roce 2003 provdala za Burtonova dvorního skladatele Dannyho Elfmana a od té doby odmítla každou nabídku na filmovou roli, která ji přistála na stole.
Jackie Brown
Bridget Fonda – Jackie Brown | Miramax