9. týden-kinopremiéry: Zaostřeno na Willa Smithe, geniálního Hawkinga a český thriller Ghoul

9. týden-kinopremiéry: Zaostřeno na Willa Smithe, geniálního Hawkinga a český thriller Ghoul
Will Smith a Margot Robbie | Focus Features
Margot Robbie, Will Smith
Will Smith a Margot Robbie | Focus Features
Začínáme u Willa Smithe. Ten si v novince Focus hraje tak trochu na Dannyho parťáky. A jde mu to docela dobře. Intriky následují intriky, nechybí krásná (taky podvodnice) Margot Robbie. A humor. Z recenze Františka Fuky: "... je osvěžující vidět Willa Smithe po dlouhé době v roli, která není politicky ani jinak korektní (film je nepřístupný), a kde se nestydí za to, že chce diváka jen pobavit. A zábava je to opravdu kvalitní a - nestydím se napsat - sofistikovaná." Nečekejte nečekané, jako zábava na volný čas by to ale mohlo fungovat. Všechny recenze Focusu najdete zde. Prozatím 63 procent.
Eddie Redmayne
Z filmu Teorie všeho.
Zajímá vás, jak žil vědec Stephen Hawking v době, kdy byl mladý, ambiciózní a celý svět mu ležel u nohou? Zajděte si na Teorii všeho. Vznik filmu inspirovala životopisná kniha Hawkingovy manželky Jane, která přibližuje těžký život vedle génia odkázaného na kolečkové křeslo. Nečekejte bádání o červích dírách, ale citlivý příběh plný zvratů, oddanosti a lásky. Zkrátka výpověď silné ženy, která to nevzdala a má na úspěchu svého manžela nemalý podíl. Recenze Teorie všeho si přečtěte zde. Prozatím 67 procent.
Ghoul
Petr Jákl natočil pátrání po ukrajinském kanibalovi. O druhém víkendu Ghoul ovládl žebříček tuzemských tržeb.
A teď jeden nenápadný snímek českého původu, který nicméně oplývá nemalými ambicemi. Do kin míří Ghoul Petra Jákla, který svou Found footage procházku na Ukrajinu kanibala Andreje Čikatila natočil v tichosti, za podpory mezinárodního štábu (výkonný producent Rob Cohen) a herců. A za měsíc bude tenhle temný thriller promítat v USA. Hmmm... Ačkoliv nejsem fanouškem žánru, oceňuji Jáklův přístup, ambice, kterými se nechlubí, ale jimiž oplývá. Ghoul je natočen v intencích žánru, jedná se o českou vlaštovku, tak jí přejme nejen u nás, ale i za mořem co nejzdařilejší let. Recenze filmu si přečtěte zde.
Emmanuelle Devos
Z filmu Violette.
Dále do vašich kin míří životopisné drama Violette, které pojednává o osudech francouzské dívky, z níž se stala vlivná spisovatelka. Citujeme z textu distributora: "Příběh nevinné, čisté a upřímné dívky, která se díky svému výjimečnému talentu dostane do víru velkého světa." Pokud vás zajímá intelektuální Paříž kolem Jean Paul Sartra a Simone de Beauvoir, vaše duše zaplesá. Violette Leducová patřila právě do společnosti citovaných myslitelů.
Nina Hoss, Ronald Zehrfeld
Fénix aneb Vstane Nelly z popela ruin 2. světové války?
Další silný příběh přichází na scénu spolu s filmem Fénix. Bývalá úspěšná zpěvačka Nelly se vrací z koncentračního tábora se znetvořeným obličejem a po plastické operaci se tato femme fatale postupně stává svojí vlastní dvojnicí. Chce totiž přesvědčit svého manžela, že přežila a je jeho milovanou manželkou. 2. světová válka přináší další těžko uvěřitelné osudy i v druhé dekádě 21. století. Recenze filmu Fénix si přečtěte zde.
Seznam všech únorových premiér najdete ZDE.