Kotek a Mádl znovu na horách. Tentokrát s běžkami.

Kotek a Mádl znovu na horách. Tentokrát s běžkami.
Tvůrci Padesátky slibují situační i konverzační humor, překvapivé zvraty i horský klid. „Chtěli bychom navázat na klasické horské komedie S tebou mě baví svět, Anděl na horách, Krakonoš a lyžníci nebo Sněženky a machři. Měl by z ní ale zavanout i Cimrmanův vichr z hor,“ přibližuje nemalé ambice Vojta Kotek.
V hlavních rolích se představí Jakub Prachař, Marek Taclík, Ondřej Pavelka a Vilma Cibulková.
Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Jakub Prachař
První klapka padne 7. března. Natáčení bude probíhat až na sklonku letošní zimy, během ledna a února se ale herci na své role připravovali běžkařským tréninkem. Marka Taclíka a Ondřeje Pavelku si vzal pod křídla mistr světa v běhu na 50 kilometrů Martin Koukal, který si ve filmu také zahraje. „Jakub Prachař si vymínil individuální přípravu, očekávám, že se na start dostaví v plné běžkařské formě i se znalostí textu,“ doplňuje Kotek k přípravám.
Padesátka bude vznikat ve Špindlerově mlýně a jeho okolí, kde se točili i populární Snowboarďáci (2004). Tehdejší neznámí mladíci Vojta Kotek – Jiří Mádl se sem nyní vrátí už jako filmové hvězdy. V Padesátce si společně zahraji v teplákové retrospektivě ze 70. let a na plátně se potkají po téměř deseti letech.
kotek-a-madl-znovu-na-horach-tentokrat-s-bezkami
Letí to. Od premiéry Snowboarďáků uplynulo 10 let. Na snímku Vojta Kotek a Jiří Mádl.
Nastávající debutant mezi režiséry celovečerních snímků Vojta Kotek se ve filmovém prostředí pohybuje od dětsví jako herec a dabér. V současnosti režíruje české verze Pixarovek, jako autor natočil několik reklam a podílel se na vzniku televizní série Nevinné lži. Jako člen štábu se účastnil náročného natáčení Tobruku (2008). Zúročí úspěšně nastřádané zkušenosti a překvapí stejně příjemně jako jeho parťák Jiří Mádl?