US tržby: Fanynky Padesáti odstínů šedi vychladly hodně rychle

US tržby: Fanynky Padesáti odstínů šedi vychladly hodně rychle
The DUFF
Žádná silná novinka nebyla, takže si pan Grey s přehledem podržel první pozici s 23 miliony. Ostatně, ono se ani na dalších dvou příčkách nic nezměnilo. Stříbro znovu drží fantastičtí Kingsmani a třetí je střelený SpongeBob. Až na čtvrté místo se prokopal nováček, životopisné drama McFarland, USA, v němž Kevin Costner trénuje děcka v převážně hispánském městečku, což z něj v tamních končinách dělá tak trochu vetřelce. Recenze filmu jsou slušné, ale s tím se tak nějak dalo počítat (jakmile Costner vezme látku ve sportovním filmu nebo westernu, má film většinou dobré ohlasy). Diváci ale neměli na vážné téma moc náladu.
Za McFarlanda tak nechali v kinech jenom 11 milionů dolarů, což z filmu dělá podívanou především pro nadšence, kteří mají pro podobné kousky slabost. Na skutečný comeback Costner stále čeká (možná by to chtělo zas něco zrežírovat). I páté místo patří novince a to komedii The DUFF. Ta si na konto připsala o pouhých pár set tisíc méně než trénující McFarland. Jde o teenage komedii se seriálovou hvězdičkou Mae Whitman a i když to možná zní děsivě, výsledek je prý docela vtipnou a pohodovou záležitostí. Film stál navíc jen 8.5 milionů dolarů, takže se studio bez problémů zaplatí.
Mae Whitman
The DUFF
Šestý skončil neúnavný Americký sniper a až na sedmičce debutuje pokračování malého komediálního hitu To byl zítra flám. Od původního (a poměrně dobře hodnoceného) filmu uběhlo pět let a i když dvojku natočili vesměs stejní lidé (vypadl jen John Cusack), je tradičně ve všech směrech horších a kritici na něm nenechali nit suchou. A tak zatímco jednička kdysi otevřela za použitelných 14 milionů, pokračování má usmolených 5.8. Americkým komediím zkrátka ty dvojky moc nejdou. Což je určitě škoda.
Desítku dále doplňují sci-fi propadák Jupiter vychází a hity Kód Enigmy a Paddington. Příští víkend se ukáže, jestli má ještě Will Smith nějakou star-power. Do kin vstoupí Focus, kde mu sekunduje Margot Robbie.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.