Další Pátek třináctého se možná zaměří na to, proč je Jason vůbec naživu

Další Pátek třináctého se možná zaměří na to, proč je Jason vůbec naživu
Ve společnosti Platinum Dunes, jež drží k sérii Pátek třináctého práva a která před šesti lety vyslala do kin poslední film, přirozeně na Jasona nezapomněli. Nyní se začíná rýsovat, o čem by další pokračování mohlo být. Podle Fullera (jednoho z šéfů Platinum Dunes) je ve hře zkoumání Jasonova přežívání.
"Vždycky tu v těch filmech byl nadpřirozený prvek. Navzdory logice, že Jason v každém filmu zemřel, včetně toho našeho z roku 2009, vždy se vrátí a nikdo se tím skutečně nezabýval. To je něco, o čem teď přemýšlíme. Má nadpřirozenou schopnost, ale jak to přesně funguje? S tím si teď pohráváme. Nic zatím není rozhodnuto. Jak se ale vždy vrátí?," nechal se slyšet Fuller.

Brutální vtípek s Jasonem v hlavní roli:

Prozkoumání důvodu, proč je vlastně Jason schopný pravidelné reinkarnace, to rozhodně není marný základ pro další film (aspoň by měl nějakou skutečnou zápletku a ne jen "přivedeme další mladé maso na porážku"). Fuller nicméně nemá úplně pravdu v tom, že se tohle v sérii nikdy neřešilo. V pokračování Jason X z roku 2001 (to je opravdu netradiční díl série, odehrává se na vesmírné lodi!) bylo řečeno, že je Jason jakousi hardcore vraždící verzí Wolverina (jeho buňky jsou schopny samoregenerace).
Podle starších zpráv mělo nové pokračování dorazit do kin 13. listopadu 2015 (což je přirozeně pátek). Pokud se ale zatím hledá jen námět, je velmi nepravděpodobné, že by studio skutečně stihlo film dodat v daném termínu.
Obrázek článku