Začalo natáčení pátých Pirátů z Karibiku

Začalo natáčení pátých Pirátů z Karibiku
Johnny Depp se coby kapitán Jack Sparrow vrací k jedné z nejoblíbenějších postav filmové historie. Nově se k němu přidávají Javier Bardem, začínající mladé hvězdy Kaya Scodelario, Brenton Thwaites a Golshifteh Farahani. Do akce se vrací Geoffrey Rush coby Barbossa, Kevin McNally jako Joshamee Gibbs a Stephen Graham v roli Scruma.
O co v pátém dílu půjde? Jack Sparrow se dostane do potíží, jak jinak. Z Ďáblova trojúhelníku uprchla skupina zabijáckých pirátských duchů, kterou vede jeho pradávný nepřítel, hrozivý kapitán Salazar (Javier Bardem). Cíl skupiny vůbec není skromný, duchové hodlají pozabíjet všechny piráty na světě. Jedinou naději na přežití představuje pro Jacka Sparrowa legendární Poseidónův trojzubec, mocný artefakt, který tomu, kdo jej vlastní, propůjčuje moc vlády nad oceány.
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Pátý díl série Piráti z Karibiku režíruje pozoruhodný norský tvůrčí tým Espen Sanberg a Joachim Rønning. Jejich snímek Kon-Tiki (2012) pojednávající o slavném cestovateli Thorovi Heyerdahlovi přijala s velkým ohlasem světová kritika. Dobrodružný film byl nominován na Oscara i Zlatý globus. Angažmá u Pirátů z Karibiku bude pro režisérské duo velkou zkouškou. Přejme jim přiznivý vítr.
Předběžné datum americké premiéry je stanoveno na 7. července 2017.