CZ tržby: SpongeBob je houba, která rozhodně není na suchu

CZ tržby: SpongeBob je houba, která rozhodně není na suchu
Jupiter vychází
Druhá skončila novinka od tvůrců legendárního Matrixu - sci-fi Jupiter vychází. Tu již předem provázela pověst průšvihu a bohužel se naplnila. Recenze jsou značně rozpačité a ve Státech film o víkendu propadl (o tom se podrobněji rozepíšeme za pár hodin v US tržbách). Na naší malé scéně si snímek nenechalo ujít 20 927 diváků, kteří za něj zaplatili 3,1 milionů korun. Není to úplně nejhorší startovné, je ale otázkou, jak rychle se film bude propadat. Prognózy nejsou dobré.
Až nečekaně rychle mizí z předních pozic Babovřesky 3, které jsou tentokrát symbolicky na třetím místě. O svém třetím posledním se propadly o nelítostivých 62%, když do kin vyrazilo jen 13 573 diváků. Zdeněk Troška má možná pověst hitmakera, tentokrát ho ale jeho věrní rychle opustili.
Zuzana Norisová, David Novotný
Z natáčení filmu Hodinový manžel. | http://filmhodinovymanzel.cz
Kód Enigmy je na čtvrté pozici důkazem toho, že artovky nebudou mít v našich kinech nikdy enormní tržby, svých pár diváků si ale najdou. Výrazně lépe si vede na pětce nečekaný český hit Hodinový manžel, na něhož o sedmém víkendu vyrazilo téměř 10 tisíc diváků. Že si taškařice o partě přátel, která se z krize pokusí dostat "ruční prací", dojde v kinech pro 26 milionů korun, to před premiérou nikdo netipoval.
Úspěch Hodinového manželka ostatně potvrzuje i šestá Velká šestka, která je v kinech pouhé tři týdny, má k dispozici o 22 kin víc a přesto ve výsledku měla o víkendu o tisícovku diváků méně. Podobně je na tom Fotograf Jana Saudka. Ten to na sedmé pozici "projel" se šestkou o pouhých 11 diváků.
Jack O'Connell
Celosvětovým průšvihem je Mortdecai Johnnyho Deppa, který je o svém druhém víkendu až na osmém místě. Doslova prošuměl kiny poslední díl Zvonilky, cestu si k němu našlo jen 6 tisíc diváků. Desítku uzavírá ambiciózní Nezlomný Angeliny Jolie, jemuž sice distributor dopřál velkorysé nasazení do téměř osmi desítek kin, nic to ale platné nebylo. Film prostě nezaujal, což se dá do jisté míry vysvětlit tím, že nevypráví (pro českého diváka) nijak známý příběh a postrádá hvězdné obsazení.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.