Workshop o angažované dokumentární tvorbě zdarma v galerii DOX

Workshop o angažované dokumentární tvorbě zdarma v galerii DOX
Výstava Mody demokracie v pražské galerii DOX stojí na myšlence, že další vývoj demokracie i její samotné přežití v globálním světě závisí na vzájemném respektu sdílených hodnot i odlišných kulturních tradic v regionech, národních státech i v mezinárodním společenství. Vybraná díla a projekty představují inspirativní příběhy demokracie na jednotlivých úrovních – městské čtvrti, města, velkoměsta, autonomní oblasti, malého a velkého státu, nakonec i v globálním měřítku.
workshop-o-angazovane-dokumentarni-tvorbe-zdarma-v-galerii-dox-3
Z výstavy Mody demokracie (foto: DOX)
Další diskuse z pravidelného cyklu Café Liberté k výstavě Mody demokracie se uskuteční tuto neděli 8. února v pražském DOXu. Islandský umělec Haukur Már Helgason představí dokumentární tvorbu v širších souvislostech. Podívá se na ni pohledem umělce, občanského aktivisty a člena aktivistické komunity.
Workshop bude probíhat v anglickém jazyce. Vstup na akci je zdarma. Nutná je předchozí rezervace na rezervace@dox.cz.
A kdo ví? Třeba se z vás po návštěvě Café Liberté stanou nedocenitelní enfant terribles tuzemské dokumentární tvorby. Natočit film a mít možnost se na něj podívat je fajn. Ale mnohem lepší pocit má člověk v případě, kdy svým dílem něco změní a ovlivní. Samozřejmě, že k lepšímu.
diskuse-o-dokumentarni-tvorbe-zdarma-v-galerii-dox