Kdy se vrátí Zloba? Bude Angelina Jolie znovu královna černé magie?

Kdy se vrátí Zloba? Bude Angelina Jolie znovu královna černé magie?
Manželé Angelina Jolie a Brad Pitt.
Než se pustíme do rozboru, pojďme si připomenout Nejlepší filmy s Angelikou Jolie:
1. 79% Výměna (2008)
2. 78% Podoby lásky (1998)
3. 78% Sběratel kostí (1999)
4. 77% Zloba - Královna černé magie (2014)
5. 74% Mr. & Mrs. Smith (2005)
6. 73% Wanted (2008)
7. 70% 60 sekund (2000)
8. 68% Narušení (1999)
9. 68% S vět zítřka (2004)
10. 67% B eofulw (2007)
Co o ní tedy víme a jak prochází svým hvězdným životem?
10. Bisexualita
Angelina Jolie, Jenny Shimizu
Jenny Shimizu (uprostřed) a Angelina Jolie (druhá zprava) ve filmu Foxfire.
Devadesátá léta byla pro Angelinu divoká. Přestože byla vdaná za Jonnyho Lee Millera, měla lesbickou aféru s herečkou a modelkou Jenny Shimizu. O několik let později přiznala, že tato aféra se táhla několik let a přesáhla Angelinino první manželství. V roce 2003 pak pro časopis People definitivně potvrdila svou bisexualitu. Jelikož ale od té doby údajně s žádnou ženou nic neměla, těžko říci, jestli to můžeme Jolie věřit.
9. Irokézka
Nezlomný
Ze slavnostní premiéry Nezlomného. | CinemArt
Irokézové nejsou sekta (není třeba se obávat jako v případě Toma Cruise), jde spíš o původ. Angelinin otec je z německo-slovenské krve, zatímco její matka má předky ve Francii, Kanadě, Holandsku a Německu. Přesto o sobě Jolie tvrdí, že se cítí být částečnou Irokézkou. Vzhledem k tomu, že Irokézové jsou původními obyvateli Ameriky, kteří žili na jihu dnešní Kanady, dá se o Angelinině původu značně pochybovat. Už jen rodokmen jejích rodičů říká opak. Angelina nicméně tvrdí, že je potomkem jedné ženy ze 17. století z kmene Huronů.
8. O prsou bez prsou
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Jolie nenechává nic náhodě. Polovina její rodiny trpí rakovinou a tak se známá herečka rozhodla, že podstoupí mastektomii obou prsou. V podstatě to znamená, že si nechala odstranit veškeré mléčné žlázy a tkáně, v nichž by mohl vzniknout nádor. Místo toho dostala silikonové náhražky. Důvodem pro tuto operaci bylo varování lékařů, kteří Angelině řekli, že riziko rakoviny prsu je v jejím případě téměř 90 procentní. Do budoucna Angelina zvažuje i odstranění vaječníků, protože na rakovinu těchto orgánů zemřela její babička.
7. Sny ze záhrobí
Angelina Jolie
Zloba - Královna černé magie
Krom toho, že je Angelina Jolie hodnocena jako jedna z nejkrásnějších žen Hollywoodu, je taky jednou z nejotevřenějších. V rozhovoru přiznala, že jako malá neměla ambice stát se po vzoru svých rodičů herečkou. Největším snem malé Angeliny bylo řídit pohřební servis. Pro herectví se rozhodla až v šestnácti, kdy začala tvdě bojovat o pozici na stříbrných plátnech. Na druhou stranu, jako ředitelka pohřebního ústavu by to měla jednodušší. Tam je práce vždycky.
6. A vítězem je…
angelina-jolie-2
Jolie s hereckým Oscarem za film Narušení.
Jolie hrála v téměř 40 filmech. Je držitelkou tří Zlatých Glóbů za filmy George Wallace (1997), Gia (1998) a Narušení (1999). Za posledně jmenovaný si odnesla dokonce Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Takže, ač se nám Angelina může jevit jakkoliv, hrát zjevně umí.
5. Manželé
Angelina Jolie, Brad Pitt
Manželé Angelina Jolie a Brad Pitt.
Je to možná zvláštní, ale Hollywood se zajímá hodně o aféry a vztahy. Na tomhle poli Angelina jasně vyniká. Kromě bisexuality se vdává, co to jde. Respektive, prošla si třemi manželstvími. Prvním manželem byl již zmiňovaný Jonnny Lee Miller. Tehdy šla k oltáři v kožených kalhotech a bílé košili, která byla popsána krví. Není to romantické? Ať už je odpověď jakákoliv, vydrželo to jen rok. Pak přišel Billy Bob Thornton, který dospěl k závěru, že Angelina je ta pravá hned po dvou měsících vztahu. Manželství trvalo tři roky. No a poté se objevil Brad Pitt a vztah proběhl tradičně. Je ukončen.
4. Brad Pitt
Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith
S Bradem Pittem se potkali během natáčení filmu Mr. and Mrs. Smith (2005). Kritici nešetřili ostrými slovy, chemii mezi oběma herci si nicméně pochvalovali. Angelina a Brad dlouho popírali, že by spolu cokoliv měli. Pak se ale Angelina rozhodla svěřit médiím, že s Bradem čeká dítě. Ameriku zachvátila módní vlna triček s nápisy “Brad + Angelina”. Jiní a jiné hrdě nosily “Brad + Jennifer”, protože tou dobou byl Pitt stále ještě ženatý s populární herečkou ze seriálu Přátelé Jennifer Aniston. Hlavním důvodem rozpadu vztahu bylo to, že Aniston nechtěla mít děti. Na což Angelina zareagovala přinejmenším pohotově.
3. Dětí jako smetí
angelina-jolie-1
Angelina Jolie a nejstarší syn Maddox.
Jolie možná není rekordmankou v počtu manželství, ale rozhodně vede v počtu ratolestí. Aby to bylo fér a taky trošku vyrovnané, tři si adoptovala a při porodila. První byl Maddox, původem z Kambodži. O tři roky později v roce 2005 přišla Zahara, která je původem z Etiopie. Poslední adoptovaným je původem Vietnamec Pax, který do rodiny přišel v roce 2007. No a pak přišly ty vlastní děti. První byla Shiloh, která zřejmě dlouho ležela v hlavě Jennifer Anistonové. A jako poslední dvojčata Knox a Vivien...
2. Nová Matka Tereza
angelina-jolie
Angelina jako velvyslankyně dobré vůle OSN. (foto: http://www.unhcr.org)
Jak už víme, Angelina je rozhodně matkou s velkým M. Aby ale přispěla ještě více, věnuje se i humanitární činnosti. Od roku 2001 je Jolie jmenovaná jako velvyslankyně dobré vůle v Úřadu Vysokého komisaře pro OSN. Zní to možná složitě, cíl je ale jednoduchý. A to začlenit co nejvíce uprchlíků (především z válečných oblastí) do běžného života v bezpečí. A zároveň upozorňuje média na problémové oblasti, o kterých se příliš nemluví.
1. Režie
Angelina Jolie
Angelina Jolie při režii Nezlomného. | CinemArt
Ach, ta Angelina, co všechno ona zvládne. Doma má velkou rodinu, angažuje se v oblasti lidských práv. Herectví sice v posledních letech omezila, ale zato se pořádně opřela do režírování. Jejím debutem byl dokument A Place in Time (2007). Na hraný film přešla v roce 2011 snímkem V zemi krve a medu (2011), který pojednává o bosenském konfliktu. Hodnocení sice nebylo úplně kladné, ale dá se říct, že napoprvé to mohlo být i horší. Snímek Nezlomný, který je natočen podle knižní předlohy Laury Hillenbrand na základě neskutečného životního příběhu Louise Zamperiniho. Jaký je Nezlomný? Evidentně dobrý, jinak by nezískal tři nominace na Oscara. V roce 2015 pak přišel film U moře s Bradem Pittem s průměrným hodnocením. Naopak v roce 2017 se na festivalech pozitivně řeší její poslední film First They Killed My Father.
Článek byl aktualizován.