John Wick 2 bude! Co o projektu zatím víme?

John Wick 2 bude! Co o projektu zatím víme?
Jednička sice vydělala celosvětově "jen" 78 milionů dolarů, což nepůsobí jako kdovíjaká částka, ale stála pouhých 20 a ohlasy na ní skoro nemohou být lepší (nemluvě o tom, že si film dost vydělá na Blu-ray a DVD). Dvojce proto nic nestojí v cestě. Režiséři prvního filmu Chad Stahelski a David Leitch již oficiálně na filmu pracují na zápletce. Vymýšlení akčních scén je pro ně hračka, nyní hledají způsob, jak vůbec vyslat Johna Wicka znovu do akce.
"Můžete mít sebelepší akční scény, ale jakmile diváky nezajímá postava, nebudou se na to prostě dívat. Musíte napřed milovat chlápka v hlavní roli. Chceme mít proto jistotu, že máme příběh a postavu, které si všichni zamilují a poté vše můžeme obalit úžasnou akcí," řekl na adresu dvojky Stahelski.
Stahelski tu naráží hlavně na to, že první díl příběh uzavřel. Lidé zodpovědní za krádež auta/zabití milovaného psa Johna Wicka pocítili jeho přesnou ruku. Je proto třeba najít úplně novou motivaci. Osobně si ale myslím, že zas tak velkou roli hrát nemusí (ostatně i v jedničce měla rozehrávka minimum prostoru). Hlavní je, aby dvojka ctila zajímavá pravidla světa zabijáků, které předchozí díl stanovil a aby byl hrdina pořád badass. O něj tu jde především.
Čímž se dostáváme k tomu nejlepšímu - Keanu Reeves si svou roli zopakuje! Konečně si oblíbený herec našel roli, která mu dokonale sedne a vychutnáme si jí více než v jednom filmu (škoda, že se toho nedočkal i Constantine).
No a než na dvojku dojde, můžete si dokola vychutnávat scénu z klubu...
Obrázek článku