CZ tržby: Třetí Babovřesky drží prvenství před oscarovými kandidáty a knírkatým Deppem

CZ tržby: Třetí Babovřesky drží prvenství před oscarovými kandidáty a knírkatým Deppem
Babovřesky 3 nemají zdaleka tak silný tah jako při nástupu jedničky, respektive dvojky. I třetí film plný rozpustilých vesnických drben a buranského humoru se ale setkal s nejvýraznějším diváckým zájmem. Druhý víkend od nasazení do kin se na film vypravilo 34.351 fanoušků "přívětivého" humoru. V pokladnách nechali 4.6 milionu korun. Za necelé dva týdny od nasazení vidělo Babovřesky 3 přes 100 tisíc diváků, tržby činí téměř 15 milionů.
Velká šestka
Velká šestka a druhé místo žebříčku CZ tržeb.
Na druhém místě se stejně jako minule drží Velká šestka, animovaný kandidát na Oscara. Na film se vypravilo 28.802 diváků, kteří za vstupenky utratili téměř 4 miliony korun. Snímek zaznamenal 13 procentní růst zájmu. Zcela zaslouženě.
Allen Leech, Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Matthew Beard
Benedict Cumberbatch - Kód Enigmy (2014)
Osm oscarových nominací. Silný příběh, který napsal sám život. Do českých kin ve čtvrtek zamířil snímek Kód Enigmy (2014), pojednávající o matematickém géniovi Alanu Turingovi, jehož schopnosti zachránily během 2. světové války řadu životů. Kdyby šlo o bůhví jakou intelektuálštinu, nedivil bych se, že na film vyrazilo jen 18.931 diváků, kteří v pokladnách nechali 2.5 milionu korun. Turing a herec Benedict Cumberbatch jsou zřejmě málo slavní tahouni. Nic to nemění na tom, že se jedná o film, který by na pomyslných vahách vyvážil přístupnost kvalitou. A opačně.
Johnny Depp
Mortdecai: Grandiózní případ
Na Mortdecaie: Grandiózní případ (2015) zbyla bramborová příčka. Snímek s Johnny Deppem vtrhl do kin v 95 kopiích, nejvíce v rámci uváděných filmů. Stačilo to jen na 14.786 diváků a tržby 2 miliony korun. Deppovi by zřejmě prospělo, kdyby změnil rejstřík hereckých grimas a přístupů. Skopičinami na film, který koprodukoval, zrovna dobře neláká. Na druhou stranu, naběhl si sám, když se rozhodl točit o těžko uchopitelném Mortdecaiovi.
Hodinový manžel
Na Hodinového manžela vyrazilo přes 200 tisíc diváků. Velké tuzemské překvapení.
Páté a šesté místo žebříčku patří tuzemským filmům. O trochu větší zájem zaznamenal Fotograf (2015) s Karlem Rodenem v hlavní roli. Jaká jsou čísla čtvrtého víkendu? Návštěvnost 12.031 diváků a tržby 1.76 milionu korun. Šestý Hodinový manžel (2014) sice mírně zaostává, ale z dlouhodobého měřítka je vysmátý. O šestém víkendu na komedii vyrazilo 10.766 diváků, tržby činily 1.56 milionu korun. Suma sumárum nicméně snímek prozatím zhlédlo přes 180 tisíc diváků a tržby dosáhly 25 milionů korun. Na to bude ambicióznější, leč méně navštěvovaný Fotograf, krátký.
Miles Teller, J.K. Simmons
Whiplash
A jak se umístily další na Oscary nominované filmy Slídil (2014, 1 nominace) a Whiplash (2014, 5 nominací)? Drsný thriller Slídil obsadil 15. místo (3.314 diváků, tržby 460 tisíc korun na tržbách) a do nebes vychvalovaný Whiplash až místo devatenácté. Snímek v 21 kinech zhlédlo 1.867 diváků. Za vstupenky zaplatili 272 tisíc korun. Herecký koncert bubeníka a jeho učitele je nicméně neméně strhující než kdejaká velkorozpočtová akční podívaná. Co takhle dát snímku šanci?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.