M. Night Shyamalan: Pořád přemýšlím o tom, že bych natočil Vyvoleného 2

M. Night Shyamalan: Pořád přemýšlím o tom, že bych natočil Vyvoleného 2
Shyamalan coby fanoušek komiksů na to šel velmi chytře. Příběh postavil na mysteriózní zápletce (David Dunn jako jediný prežije ohromnou srážku dvou vlaků a nechápe proč), aby posléze odkrýval reálný zrod hrdiny. A dokonce nechyběla chytrá pointa, která svou poetikou navíc ctila komiksové sešity.
Vyvolený je svým pojetím i po letech unikátem, o to je obdivuhodnější, že si Shyamalan dovolil něco takového natočit už před patnácti lety. Šlo o období, kdy si filmové komiksy teprve hledaly diváky (vlnu masivního zájmu odstartoval až o dva roky později Spider-Man od Sama Raimiho). I přesto dokázal Vyvolený vydělal velmi solidních 248 milionů dolarů celosvětově.

Trailer na Vyvoleného:

Shyamalan aktuálně propaguje svůj seriál Wayward Pines a v rozhovoru pro Collider promluvil o Vyvoleném 2. "Miluju ty postavy a ten svět. Dnes už všichni žijí komiksy. Ve své době jsme přišli s něčím neotřelým. Pamatuju, že jsem to natočil a v Disney reagovali stylem 'Komiks? Pro tohle není trh!'. A dnes netočí nic jiného!" vzpomínal pobaveně Shyamalan. V případě, že by pokračování natočil, prý nemáme čekat dramatickou změnu oproti rytmu jedničky. "Cítil bych to jako poctivé drama. Je to skutečné. Pohráváme si tím s možností, že komiksové filmy jsou založeny na lidech, kteří skutečně žili. To je ta myšlena, takže to musí být velmi civilní. To by bylo skvělé."
Fanoušci by se pokračování určitě nebránili, otázkou ale je, co na to studio. Shyamalan si bohužel v posledních letech dost pošramotil tvůrčí pověst. Ani spojení s hvězdným Willem Smithem nepomohlo k tomu, aby se z Po zániku Země nestal vysmívaný propadák. A hvězda původního filmu Bruce Willis se v posledních letech nepochopitelně baví tím, že hraje záporáky v opravdu strašných filmech. To také dvakrát Vyvolenému 2 nehraje do karet.
Ale třeba to jednou vyjde a skutečně se tohohle pokračování dočkáme.
Obrázek článku