Nejočekávanější horory roku 2015

Nejočekávanější horory roku 2015
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-8
10. Poltergeist
Režie: Gil Kenan
Těžko říct, proč vyvolalo tolik pozdvižení, že se natáčí remake klasiky žánru – Poltergeist. Naopak je dost důvodů se nač těšit. Scénář napsal držitel Pulitzerovy ceny za divadelní hru Králičí nora David Lindsay-Abaire a v hlavních rolích se objeví Sam Rockwell, Jared Harris (ano, profesor Moriarty z Sherlocka Holmese – Hry stínů) a Rosemarie DeWitt.
Česká premiéra: 23. července
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-4
9. Neutečeš
Režie: David Robert Mitchell
Autorský horor nabídne mladého režiséra, který si svým debutem The Myth of American Sleepover získal ostruhy a punc talentovaného umělce.  Tentokrát přichází s příběhem devatenáctileté Jay, která má strávit podzimní víkend u jezera s kamarády. Nemůže se ovšem zbavit podezření, že ji někdo nebo něco sleduje. A jak si žánr žádá, brzy se z podezření stane reálná hrozba a boj o přežití.
Česká premiéra: 16. dubna
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-5
8. Knock Knock
Režie: Eli Roth
Knock Knock, čili ťuky ťuk, to je titul hororu muže, který natočil Cabin Fever nebo oba díly Hostelu. Film vznikl v nezvyklé chilsko-hollywoodské koprodukci, a pokud nejde jen o praní chilských peněz, mohl by příjemně  překvapit. Rozhodně bychom to přáli Keanu Reevesovi v hlavní roli muže, jehož navštíví zničeho nic dvě promoklé lepé děvy a stále více vykazují znaky svádivých démonů. Démon ale, jak víme, sleduje pouze své cíle.
Světová premiéra: 28. října
nejocekavanejsi-horory-roku-2015
7. 31
Režie: Rob Zombie
Hudebník a režisér Rob Zombie je opět na scéně! Jeho příběh bude o pěti unesených v době Halloweenu a držených coby rukojmí v místě zvaném Murder World. Tam, pokud chtějí přežít, musí hrát hru zvanou 31. Úkolem je přežít 12 hodin, během nichž jsou pod útokem vraždících klaunů (doufejme, že film nebude v reálném čase).
Světová premiéra: dosud nestanovena
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-7
6. Night People
Režie: Gerard Lough
Sofistikovanější podívanou by měl skýtat debut irského režiséra Lougha. Je považovaný za talentovaného ctitele žánru a jeho půlhodinová adaptace Kingovy povídky The Boogeyman si získala pozornost nejen fanoušků, ale i velkého studia. Night People je o dvou zlodějíčcích, kteří vniknou do domu s velmi temnou minulostí. A ta se s jejich příchodem probouzí.
Světová premiéra: dosud nestanovena
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-6
5. Krampus
Režie: Michael Dougherty
Michael Dougherty miluje komiksy (napsal dvojku X-Menů a Superman se vrací), ale i horory. Slovem Krampus je v některých tradicích označován průvodce či doprovod Mikuláše. Takže víme, která bije a jak asi Krampus vypadá. A trestat bude patrně ty zlobivé. A dost možná, jak to v hororech bývá, to s těmi tresty maličko přepískne.
Česká premiéra: 10. prosince
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-1
4. Bone Tomahawk
Režie: S. Craig Zahler
Jak kdosi na netu napsal – Kurt Russell versus kanibalové, co chcete víc, proboha? Přesně, ale přesto dodáváme pár drobností. S. Craig Zahler je profesí spisovatel a poté, co od něho koupilo studio Warner Bros. scénář, dal se na filmovou dráhu. Western (!) Bone Tomahawk si sám režíroval a kromě Russella by se v něm měla objevit i Sean Young! (Blade Runner)
Světová premiéra: patrně festival SXSW nebo Toronto IFF
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-9
3. Sinister 2
Režie: Ciaran Foy
A podívejme se na první tři pozice. Horor Sinister s třímiliónovým rozpočtem utržil na vstupném takřka devadesát miliónů, takže diváky zjevně dostatečně dobře děsil. Dvojku už nerežíruje Scott Derrickson, nicméně se podílel na scénáři. Příběh tentokrát přivádí matku s oběma syny-dvojčaty do venkovského domu, který – jak jinak – poznamenala smrt.'
Světová premiéra: 21. srpna
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-3
2. Insidious 3
Režie: Leigh Whannell
Trojka Insidious bude v režii scenáristické ikony hororého žánru (Whannell napsal první tři díly Saw a oba předchozí Insidious). Tentokrát půjde o prequel - děj se vrátí do doby před začátkem jedničky a bude vyprávět příběh Elisy, jež nerada poskytne své mimořádné schopnosti ke kontaktování zásvětí, aby pomohla dívce vystavené útokům nadpřirozené bytosti.
Česká premiéra: 4. června
nejocekavanejsi-horory-roku-2015-2
1. Crimson Peak
Režie: Guillermo del Toro
Guillermo del Toro se vrací do žánru, který mu je nepochybně vlastnější, než očividně megalomanská sci-fi Pacific Rim – Útok na Zemi. Crimson Peak bude komornější, britský (odehrává se na jednom panství v Anglii) a vizuálně jistě blízký skvostnému Faunově labyrintu. Ten, kdo není tím, za koho se zdá být, je sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston). A tajemství odhaluje jeho snoubenka Edith (Mia Wasikowska). Sestru Thomase hraje Jessica Chastain.
Česká premiéra: 15. října